Confirmació del Tribunal Suprem de la sentencia del cas Wilson Pacheco

Davant la resolució del Tribunal Suprem sobre el recurs presentat per la defensa dels inculpats en l’homicidi del ciutadà Wilson Pacheco, des de SOS Racisme volem manifestar la nostra satisfacció amb la decisió presa per aquest tribunal. Així, es confirma la sentència ja en el seu moment aprovada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que contemplava els greus fets ocorreguts com a homicidi dolós.
Tanmateix, hem de recordar el fet que, en cap moment del procés es va apreciar l’agreujant de racisme que tant l’acusació popular com SOS Racisme vam demanar, i que pensem que va ser un dels mòbils que van impulsar als condemnats a acabar amb la vida del ciutadà Wilson Pacheco. Cal, doncs, fer una reflexió del poc ús que es fa de l’article 22.4 del Codi Penal ja sigui per manca de voluntat o per dificultats tècniques.
Des de SOS Racisme, fa anys que denunciem l’existència de criteris racistes en l’aplicació del dret d’admissió. És per això que l’any 1999 iniciem una campanya en què es denuncien aquests fets jurídicament. L’any 2002 es dicten dues sentències contra 5 locals del Maremàgnum, entre ells el Caipirinha, en les quals es reconeix l’existència de racisme a l’hora de denegar l’entrada a col·lectius determinats. Concretament, un dels propietaris és condemnat a 5 anys d’inhabilitació per a la gestió de locals d’oci.
SOS Racisme som coneixedors que aquestes situacions de discriminació es produeixen diàriament a diferents locals del nostre país. És per això que valorem que, més enllà de la via jurídica, l’administració hauria de prendre mesures al respecte i des del Departament de Comerç, Indústria i Turisme s’haurien de facilitar mitjans per investigar aquests tipus d’actes discriminatoris que vulneren drets fonamentals.
Des de SOS Racisme lamentem que la mort de Wilson Pacheco a mans de porters i vigilants de seguretat al Port de Barcelona, no hagi servit per modificar la conducta d’alguns professionals de l’oci nocturn, ja que tres anys més tard, seguim rebent denúncies sobre agressions d’aquesta naturalesa a la nostra Oficina d’Informació i Denúncies.
SOS Racisme Catalunya
30 gener 2005

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023