Davant els resultats de les eleccions municipals a Catalunya, SOS Racisme posa de manifest el perill que suposa l’entrada del racisme a diferents ajuntaments del nostre país

SOS Racisme Catalunya, entitat antiracista de defensa de drets humans, ens preocupa l’augment de regidors i regidores racistes a diferents ajuntaments de Catalunya, tot i que no ens sorprèn ja que portem molt temps alertant l’amenaça que avui constatem.
El Partit Popular de Catalunya s’ha convertit en tercera força a molts municipis, i no podem obviar que ha estat la seva estratègia incendiària i el seu discurs clarament racista el que li ha donat aquests resultats sense precedents a Catalunya. El Partit Popular en aquesta campanya, i ens els darrers mesos, ha demostrat no tenir cap ètica utilitzant a les persones, sobretot aquelles que pertanyen a minories ètniques, i també la cohesió social com a peces de joc electoral, convertint Catalunya en el seu laboratori particular de pràctiques racistes. Tot i els bons resultats obtinguts els vots no donen legitimitat al seu joc brut, irresponsable, mentider i oportunista. L’èxit l’ha obtingut traient rèdit de la situació de desesperació social.
El mateix raonament per la xenòfoba Plataforma per Catalunya que ha entrat a 35 ajuntaments, mantenint o augmentant regidors allà on en tenia i aconseguint representativitat a nous municipis. Ens crea consternació el fet que un partit feixista i racista de la democràcia postfranquista hagi augmentat la seva presència a les institucions democràtiques del nostre país.
El context en el que s’han celebrat aquestes eleccions ha estat marcat per la crisi social i econòmica, la manca de voluntat política per construir una societat cohesionada i en igualtat d’oportunitats i deixar de banda la lluita contra el racisme. Aquesta situació sumada a l’oportunisme i la irresponsabilitat de partits polítics d’atiar l’odi entre col•lectius, de mentir i fer propostes populistes obertament racistes han provocat aquest preocupant resultat als ajuntaments catalans.
Aquests resultats són un fracàs com a societat, que no ha sapigut donar resposta a una situació difícil i que no ha après dels errors de la Història. A més fan evident el risc de que a molts pobles i ciutats es desenvolupin polítiques racistes, de restriccions de drets i llibertats que suposaran retrocessos i el deteriorament de l’Estat de Dret i Democràtic.
És per això que des de SOS Racisme-Catalunya no cessarem en la nostra lluita i no dubtarem en denunciar pública i jurídicament aquelles polítiques i accions racistes que no garanteixin la igualtat de drets. A més reforçarem el treball de sensibilització i educació en valors per enfortir la convivència. I esperem que en aquest camí s’hi sumin els agents socials, les organitzacions i institucions que conscients del perill decideixin unir-se a la lluita contra el racisme.
Barcelona, 23 de maig del 2010
SOS Racisme Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18