Declaracions racistes d'una diputada del PP

Davant les declaracions de la diputada del PP Sra. Eva García sobre posar en qüestió l’assistència sanitària dels immigrants irregulars:
SOS Racisme denuncia:

  • L’atenció sanitària és un dret fonamental per tot ésser humà. Arribar a oblidar de que parlem per davant de tot de persones és indignant i deixa veure una actitud immoral i racista.
  • La pròpia Declaració Universal de Drets Humans i la Constitució Espanyola garanteixen el dret a la sanitat per totes les persones independentment del seu origen, sembla mentida que en un estat democràtic com el nostre encara hi hagi representants polítics que ho posin en dubte.
  • Declaracions com aquesta fomenten el racisme social perquè desvirtuen la realitat e inciten a culpabilitzar a la població immigrada d’una saturació o falta de recursos socials que en tal cas deriven d’un estat social insuficient.

SOS Racisme vol recordar:

  • Els més de 200000 immigrants en situació irregular a Catalunya són víctimes de la nefasta política d’estrangeria del PP. Una política injusta i ineficaç per la qual es pràcticament impossible entrar de forma legal a l’estat espanyol.
  • El PP ha fet un doble joc, quan ha volgut fer declaracions triomfalistes sobre les seves polítiques ha “ignorat” aquest col•lectiu de ciutadans de segona classe abocat a l’explotació laboral i a l’exclusió social . Quan ha volgut desviar l’atenció pública dels problemes reals ha criminalitzat aquests ciutadans vinculant delinqüència amb immigració irregular.

Davant la falta d’ètica d’aquestes declaracions de la Sra. Eva García impròpies d’una representant al Parlament d’un estat democràtic com el nostre, SOS RACISME exigeix al PP Catalunya que rectifiqui aquestes afirmacions i fa una crida a la resta de partits i al nou Govern de Catalunya i al de l’Estat espanyol perquè aïllin aquests tipus de intervencions i apostin per treballar per la igualtat de drets.
SOS Racisme Catalunya
14 abril 2004

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa