Denunciem el racisme. Fem-ho amb força!

La declaració de l’estat d’alarma per la Covid-19 ha mostrat sense complexos el funcionament del racisme institucional: el control policial, l’explotació laboral i la negació de drets bàsics a persones que no són considerades de ple dret. Persones a qui s’identifica constantment per perfilació racial, persones a qui es neguen ajuts mínims en un context d’emergència social, persones a qui les institucions diferencien.
Per tot això, SOS Racisme arrenca una campanya de donatius, que es destinaran a enfortir la denúncia del racisme i la incidència política per transformar lleis i polítiques injustes.
 

Per què cal col·laborar econòmicament en la lluita contra el racisme a Catalunya?

El racisme està a l’ADN del sistema. Vivim dins d’un conglomerat d’estats colonials que fins a la data exploten matèries primeres del Sud global i persones sota una jerarquització racial. Es tracta, doncs, d’una lluita ingent, on l’enemic és enorme i combatre’l no és tasca fàcil. Necessitem sumar tots els esforços a l’abast per poder fer front al racisme institucional amb la major independència i fortalesa possibles.
Es tracta d’una lluita imprescindible. No lliurar-la ens porta a un escenari d’autoritarisme i repressió, amb diferents categories de persones i negació de drets bàsics. Estar alerta i donar resposta a tota agressió racista hauria de ser una obligació conjunta. Perquè  només una societat sense racisme pot ser justa i democràtica.
Els abusos policials, la impunitat del racisme als jutjats, l’explotació laboral, la discriminació en l’accés a l’habitatge, a la sanitat o a les discoteques, el racisme entre particulars, el racisme mediàtic i el discurs d’odi són només algunes de les formes que pren el racisme a casa nostra. Actuem transversalment per eradicar-lo!

Per què fer-ho a través de SOS Racisme?

SOS Racisme som una associació que porta més de 30 anys activa. Estem per la igualtat efectiva i real de drets, per una societat i unes institucions lliures de racisme, per la dignitat humana, per la justícia global, per un antiracisme tranformador, per posar la vida dels marges al centre.
Oferim un servei especialitzat i gratuït de denúncia de tot tipus de racisme únic a Catalunya que, al llarg de la seva història, ha donat suport a més de 10.500 persones. Formem en drets humans al voltant de 3.000 persones l’any, pressionem l’administració perquè promogui polítiques públiques per la no-discriminació i derogui lleis injustes com la Llei d’Estrangeria. Visibilitzem constantment als mitjans i a les xarxes socials realitats polítiques, econòmiques, socials i culturals racistes i incidim davant del discurs d’odi per generar narratives transformadores.
 

Què farà SOS Racisme amb els diners que donis?

Instagram Post Xarxes Paraules Clau (1)
1. AMPLIAR I MILLORAR L’ACOMPANYAMENT DE PERSONES EN LA DENÚNCIA DEL RACISME EN TOTES LES SEVES FORMES. En ple estat d’alarma per la Covid-19, hem fet molts esforços per mantenir actiu el nostre Servei d’Atenció i Denúncia (SAiD) des de la distància. Portem més de 60 situacions recollides des de l’inici del confinament, la majoria de racisme policial i entre particulars. El 2019, hem acompanyat i proporcionat atenció legal i psicosocial a 677 persones que han sofert racisme.
2. ENFORTIR LA INCIDÈNCIA POLÍTICA PER CANVIAR LLEIS INJUSTES I PROMOURE POLÍTIQUES PÚBLIQUES. Aquests mesos hem estat atentes tothora, pressionant les administracions per una regularització que doni accés als drets més bàsics, per la investigació i sanció dels abusos policials, per exigir mesures concretes que aturin les identificacions policials per perfil racial, pel tancament del CIE, per denunciar les condicions de vida dels temporers i exigir que els facilitin allotjament i accés a la sanitat pública, per transformar el discurs criminalitzador entorn de la infància i joventut migrant; per alertar, en definitva, que el racisme no es confina malgrat que la vida social s’aturi.
3. PROMOURE SINÈRGIES I TREBALL EN XARXA DINS I FORA DEL MOVIMENT ANTIRACISTA. Estem treballant en xarxa amb moviments locals, atentes a les reivindicacions antiracistes que es donen a tots els barris i pobles de Catalunya. Creiem en la nostra capacitat de generar espais de sensibilització i debat que amplifiquin la lluita contra el racisme.

Col·laborar puntualment està molt bé… Associar-se és encara millor!

SOS Racisme és una associació i, com a tal, està dirigida per l’Assemblea de sòcies, que es convoca dos cops l’any i designa els i les membres del Consell, les quals es reuneixen mensualment per vetllar pel seguiment de les línies estratègiques acordades a l’assemblea.
Associar-se és…

  1. Organitzar-se i treballar al costat de persones compromeses amb els drets i la dignitat.
  2. Rebre informació de qualitat en primícia sobre racisme i moviments antiracistes a Catalunya.
  3. Decidir el rumb de l’entitat i reforçar amb constància i compromís la seva independència econòmica.

[kleo_button title=”Fes un donatiu” href=”https://www.sosracisme.org/fes-un-donatiu” style=”default” size=”300″ ]                                           [kleo_button title=”Associa’t” href=”https://www.sosracisme.org/associat” style=”default” size=”300″ ]

Recupera fins a un 80% de la teva aportació!

Arran de la Covid-19, el nou percentatge de deducció fiscal és del 80% per donacions de fins a 150 €. Si se sobrepassa aquesta quantitat, el donant es dedueix el 35% de la quantitat excedent. Per exemple: Si dones 100€, recuperes 80€ a la declaració de la renda de 2020. L’entitat rep 100, tú n’aportes 20. Recorda que a través d’aquest mecanisme de deducció fiscal, estàs obligant a l’estat espanyol a finançar la lluita contra el racisme!
Instagram Post deducció fiscal

Potser no pots donar diners… però sí temps, idees i il·lusió!

Busquem ampliar la nostra base social per ser més fortes. Si vols activar-te en favor d’una societat més justa i sense racisme, posa’t en contacte amb nosaltres a administracio@sosracisme.org!

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa