DENUNCIEM, LAMENTEM i REPUDIEM LA MORT D'UN JOVE AL CIE DE ZONA FRANCA

Des de SOS Racisme Catalunya denunciem, lamentem i repudiem la mort d’un jove al Centre d’Internament per a persones Estrangeres (CIE) de la Zona Franca.
Un cop més, la manca de garanties i de respecte als Drets Humans en aquests espais opacs, incompatibles amb un estat de dret i democràtic, que són els CIEs, ens fan veure situacions humanes límit, alienes al sentiment de justícia i democràcia.
La mort d’un jove al CIE de Zona Franca, evidencia un cop més les conseqüències més crues i nefastes d’una política migratòria, racista i que vulnera els drets de les persones.
DENUNCIEM:

  • La mort d’un jove la passada nit de Reis (05 de gener) al CIE de la Zona Franca, derivada possiblement, de la manca d’assistència mèdica adeqüada.
  • L’opacitat d’aquests centres, anomenats Guantánamos espanyols i europeus, que, de resultes de la seva foscor legal i de la seva manca de transparència generen situacions límit com la que denuciem, o com la de la va tenir lloc fa escasses due setmanes en el CIE d’Aluche, a Madrid.
  • La pròpia existència d’aquests centres, que priven de llibertat a persones que no han comès cap delicte, i constitueixen autèntics reductes “sense llei”.

EXIGIM:

  • El tancament immediat de tots els CIEs, perquè són espais incompatibles amb una democràcia i un estat de dret. Mentre això no succeeixi: una fiscalització i un control transparent i independent que permeti que aquests espais no esdevinguin autèntics forats negres legislatius, com està passant a data d’avui.
  • La designació d’un jutge de vigilància en el CIE de Barcelona, tal com s’ha fet en altres centres de l’Estat.
  • Una investigació independent i exhaustiva capaç d’aclarir els fets, i que derivi en les responsabilitats legals que siguin oportunes.

SOS Racisme, entitat antiracista de defensa dels Drets Humans es solidaritza amb els familiars, companys i amics de la víctima, i EXIGEIX el tancament definitiu de tots els Centres d’internament per a persones estrangeres.
Barcelona, 7 de gener del 2012
SOS Racisme Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023