#DenunciemElRacisme| Llancem el nostre primer crowfounding per donar suport a la nostra feina contra el racisme

La campanya #Denunciemelracisme té l’objectiu d’arribar a la major població possible per a continuar orientant la lluita cap a la construcció d’una societat antiracista, més justa i igualitària.

Només durant l’any 2023 hem atès un total de 628 persones de més de 83 municipis diferents.

D’aquestes, 446 s’han acostat per primera vegada a SOS Racisme per denunciar situacions racistes. Segons la situació plantejada, hem realitzat un acompanyament psicosocial o jurídic, hem proporcionat informació o assessorament, o les hem derivat a altres serveis especialitzats, en funció de les necessitats detectades. 

Tota aquesta feina, la fem un equip conformat per només 10 persones.

Cada any, al nostre Servei d’Atenció i Denúncia atenem a més i més persones que han patit casos de racisme. Malgrat això, la financiació pública cada any és més baixa. Per seguir amb la nostra feina, i millorar el servei, avui engeguem per primera vegada una campanya de micromecenatge.

El projecte #Denunciemelracisme té l’objectiu d’arribar a la major població possible per a continuar orientant la lluita cap a la construcció d’una societat antiracista, més justa i igualitària.

Vivim en un moment de major quantitat i cohesió dels moviments socials. Concretament, el moviment antiracista, al llarg de més de tres dècades de lluita a Espanya, ha aconseguit pressionar prou per a aconseguir uns certs avanços socials. Però des de SOS Racisme Catalunya continuem detectant una manca important quant a antiracisme per part de la societat en general i les institucions en particular. 

Des de l’entitat rebem, any rere any, denúncies que augmenten exponencialment per violència racista (física, simbòlica, burocràtica, institucional…), però aquest augment no es tradueix en una major implicació per part de l’administració pública per revertir la situació. Tot el contrari: el finançament destinat a temes de racisme és cada any menor.

Això té conseqüències nefastes, visibles i palpables, en el dia a dia de les persones vulnerables de sofrir racisme.

Per això, és imprescindible continuar treballant per la conscienciació social, la reparació del mal, la fi de les lògiques i els imaginaris colonials. Per la fi de la impunitat de la violència racista, i el reconeixement del racisme com a eix fonamental d’un sistema que necessita de les categories racials per a mantenir els privilegis d’un grup de persones, així com la subalternació sistemàtica dels grups de persones de racializació no hegemònica.

   ⭕️ 𝐂𝐨𝐦 𝐩𝐨𝐭𝐬 𝐝𝐨𝐧𝐚𝐫-𝐧𝐨𝐬 𝐬𝐮𝐩𝐨𝐫𝐭❓ 
1. 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚 𝐚𝐥 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐫𝐨𝐰𝐝𝐟𝐮𝐧𝐝𝐢𝐧𝐠 (tens l'enllaç més abaix) 
2. Si no pots col·laborar de forma econòmica, no passa res! Ens ajudes molt 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐭 𝐚 𝐥𝐞𝐬 𝐭𝐞𝐯𝐞𝐬 𝐱𝐚𝐫𝐱𝐞𝐬 𝐞𝐥 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐚𝐩𝐭𝐚𝐜𝐢𝐨́.
3. També pots 𝐟𝐞𝐫-𝐭𝐞 𝐬𝐨𝐜𝐢 aquí.
4. 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐧𝐭 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭 en les nostres formacions i donant suport al nostre contingut a les xarxes.

🔥 𝐃𝐞𝐧𝐮𝐧𝐜𝐢𝐞𝐦 𝐞𝐥 𝐑𝐚𝐜𝐢𝐬𝐦𝐞. 𝐃𝐨𝐧𝐚 𝐬𝐮𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐚 𝐥𝐚 𝐥𝐥𝐮𝐢𝐭𝐚 𝐚𝐧𝐭𝐢𝐫𝐚𝐜𝐢𝐬𝐭𝐚. ‼️               

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18