Derogada una ordenança discriminatòria a les Franqueses

Recentment hem rebut la bona noticia que el nou consistori del municipi de les Franqueses del Vallès ha derogat l’ordenança per la prestació d’ajuts socials que condicionava el poder optar a aquests a realitzar un curs “amb l’objectiu de donar a conèixer l’estructura legal, econòmica i social del país i municipi”, segons el text de la mateixa ordenança.
Des de fa anys, SOS Racisme ha estat denunciant ordenances semblants, que discriminen clarament la població immigrant en la prestació d’ajuts i altres drets dels ciutadans i ciutadanes. En aquest cas, en el 2006 vam fer arribar les queixes pertinents a l’Ajuntament, la premsa local i el Síndic de Greuges, intentant aturar la seva aprovació. Tot i que el Síndic va recomanar la seva retirada, i que SOS Racisme va fer arribar aquesta resolució als consistoris tot demanant-los el treball conjunt per la convivència i eliminar qualsevol discriminació, els ajuntaments van fer cas omís.
Per aquest motiu avui ens sentim satisfets per aquesta derogació, ja que creiem que és un pas endavant en el treball per la cohesió social a partir de polítiques integradores fomentades en la igualtat de drets i oportunitats, i perquè anima a les entitats que unim esforços per seguir lluitant en contra de les iniciatives basades en discriminar als col•lectius més febles. Tot i així hem de recordar que altres municipis, com Vic, mantenen encara ordenances discriminatòries, contra les que hem de seguir lluitant.

Documents

Noticia publicada a el 9 Nou de Granollers “Les Franqueses deroga l’obligació de fer un curs per rebre ajudes socials”.
Per llegir la transcripció del Ple de l’Ajuntament de Franqueses, que fa referència a la derogació de l’ordenança, cliqueu aquí.
Per llegir el comunicat publicat el 29 de Desembre del 2006, en motiu de la resolució del Síndic de Greuges, cliqueu aquí.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18