Detinguts a Sabadell els integrants d'un grup de música nazi

 Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dilluns a quatre homes integrants d’una banda de música d'ideologia nazi acusats de delictes contra l’exercici dels drets fonamentals i contra la comunitat internacional, a més de tinença il·lícita d’armes.

La investigació policial es va iniciar quan el Cos de Mossos d’Esquadra va tenir notícia d’un grup de música que es dedicava a la difusió mitjançant la venda de CD’s, internet i concerts en directe, de cançons la lletra de les quals podien estar fomentant l’odi i la discriminació en contra dels homosexuals, els jueus i d’altres grups socials, a més a més d’enaltir el règim nazi del tercer Reich.

L’operatiu policial va permetre la detenció de quatre joves d’entre 22 i 23 anys veïns de Santa Oliva, Sant Vicençs de Castellet, Sabadell, i Barberà del Vallès. També es va detenir a una cinquena persona, Juan Jaime MV de 56 anys, veí de Santa Oliva, com a presumpte autor d’un delicte de tinença il·lícita d’armes .

El Mossos també van realitzar dues entrades i perquisicions a les localitats de Sabadell i Santa Oliva (Baix Penedès). En les dues entrades i escorcolls es va intervenir propaganda de caire xenòfoba i simbologia neonazi, així com documentació de caire nacionalsocialista i armes de diversos tipus.

Els cinc detinguts van passar a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 5 del Vendrell el dimecres 9 de juny.

Aquesta noticia s'ha extret de: /catalunyapress.cat/

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023
fotonoticiacat