#CONVOCATÒRIA: Dia de les persones migrades

Des de SOS Racisme Catalunya us animem a sumar-vos al manifest i a la concentració i marxa que tindrà lloc aquest divendres #18D, Dia del migrant, a la Plaça Sant Jaume: la Jornada d’Acció Global contra el racisme i pel drets de les migrants, refugiades i desplaçades.
Al punt final de la manifestació, que serà a la plaça Jean Genet del Raval, es realitzarà un concert organitzat per Espacio del Inmigrante.
I us informem que també ens hem adherit al manifest “Una oportunitat per canviar la nostra benvinguda” promogut per la CONFAVC en motiu del Dia del Migrant.
Totes som iguals. Totes som persones. Totes som migrants!

Manifest unitari 18D: Obriu les fronteres!
Obriu les fronteres és el crit de les dones i els homes, nens i nenes detingudes a la fronteres; entre Grècia i Macedònia, entre l’Estat espanyol i el Marroc, entre Mèxic i USA… La seva protesta és símbol de tot el que demanen altres milers i milers de persones en migració, detingudes arreu del món: Obriu les fronteres! és i ha de ser el nostre lema.
Obriu les fronteres és també el crit contra la matança de persones que no van arribar al seu destí. És el que demanen els parents dels més de 30.000 morts i desapareguts a la Mediterrània comptabilitzats des del 2000. Si per les fronteres es permetés el pas dels éssers humans i no només el de les mercaderies, les persones no és veurien obligades a tractar amb les màfies i els traficants.
Obriu Fronteres_TurullObriu les fronteres i doneu la benvinguda a qui s’escapa de la guerra i de la violència econòmica en recerca d’un futur. Aquesta és la nostra resposta a la persecució, al terror, les bombes, la pobresa i la fam. No només ha de ser la solidaritat entre iguals la nostra arma contra les fronteres, sinó la crítica i pressió constant envers els qui les gestionen i un desmantellament de tot el sistema racista que s’encarrega de negar (de forma violenta i oculta) la lliure circulació, mentre hipòcritament enarbora la bandera de la solidaritat davant els ciutadans europeus.
Avui ens unim contra els governs de la Unió Europea i les seves Lleis d’Estrangeria que neguen a persones immigrades, ja establertes en territori europeu, el dret als papers i a la plena ciutadania, a la sanitat, i a un habitatge i un treball dignes. No callarem davant els mitjans de comunicació que sembrin la por i l’alarma davant de la persona migrada.
Els governs que ara parlen de defensar i respectar una “generosa acollida” són els mateixos que continuen veient la migració com una vulneració de fronteres i no com una crisi humanitària, que  continuen construint murs, concertines i CIE’s, i fan servir la policia en el seu format mes repressiu.
El nombre de persones migrants al món ha tocat un nou màxim històric aquest any i s’estima que se superaran els 232 milions de persones (el 3,2% de la població mundial). El nombre de persones migrants i refugiades arribades a Europa ha superat els 264.000 aquest 2015. Segons les Nacions Unides hi ha un total de 60 milions de refugiades al món. Es tracta del moviment de persones més gran des de la II Guerra mundial. No totes vénen de Síria, sinó que en les rutes en territori europeu s’uneixen persones d’altres nacionalitats que fugen perquè són perseguides per raons de raça, religió, nacionalitat, pertinença a un grup social particular, o opinió política, però també per exclusió social, violència econòmica o risc medi ambiental. Una violència generalitzada que viola els Drets Humans.
Mentre, l’auge del feixisme i racisme a Europa és una realitat. Els grups obertament nazis com Alba Daurada i Jobbik ataquen i fins i tot assassinen persones immigrades. A França el partit feixista del Front National porta les tesis ultres a les institucions. Les accions i declaracions racistes i islamòfobes de molts governs europeus, lluny de fer front als feixistes, els donen la raó i els ajuden a créixer.
Els Governs europeus tanquen fronteres, fan que milers de persones morin al mar, i empresonen en camps de concentració les persones que aconsegueixen arribar.
A la frontera amb el Marroc, l’Estat espanyol vulnera els drets humans amb tanques sagnants, tortures, deportacions i pallisses. Però nosaltres tenim memòria i no oblidem. Perquè aquí també varem patir, quan la por i la violència és van apoderar de nosaltres, al temps dels nostres pares i mares, avis i àvies. Recordem la mateixa migració forçada per la guerra, la fam i la violència econòmica. I quan ens toquen a una, ens toquen a totes.
Per aquesta raó, una vegada més aquest 18 de desembre 2015, el Dia del Migrant, se celebra la Jornada d’Acció Global contra el racisme i pels drets de les persones migrants, refugiades, i desplaçades. No és un motiu de celebració sinó de mobilització. Enguany, a més, a l’Estat espanyol és un dia doblement significatiu ja que coincideix amb les eleccions generals del 20 de desembre on, mentre les persones migrants no poden votar, algunes candidatures enarboren la por vers elles per captar vots.
Perquè defensar els seus drets significa defensar els drets de tots i totes! Immigrants, refugiades i desplaçades. Totes som iguals. Totes som persones. Totes som Migrants!
Obriu els Fronteres!
#ObriuLesFronteres

Signa el manifest aquí.

18D Obriu les fronteres

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias