Dia Internacional del Migrant

 El 18 de desembre de 1990, l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar la Convenció Internacional per a la Protecció dels Drets de tots els Treballadors Migrants i de les seves Famílies.

L’any 1997, diferents organitzacions de països asiàtics, van iniciar un moviment adreçat a celebrar i promoure aquesta data com la Diada Internacional de Solidaritat amb els Immigrants. Les accions d’aquest moviment van cristalitzar el 4 de desembre de 2000, amb la proclama per part de l’Assemblea de Nacions Unides del 18 de desembre com a Dia Internacional del Migrant.  

Aquesta diada vol agrupar a totes les persones i entitats que, arreu del món, treballen i es preocupen per la protecció dels migrants. Des d’entitats governamentals, associacions i aportacions individuals, s’aprofita aquesta data per intentar difondre i promocionar activitats per refermar la voluntat de garantir els drets humans i les llibertats fonamentals de tots els migrants, alhora que es vol fer un reconeixement de les aportacions que les persones immigrades realitzen tant envers els seus països d’origen com vers les societats que els acullen.

S’ha de fer una reflexió sobre els conflictes principals que han afectat la vulneració de drets de les persones que arreu del món han de sortir dels seus països per veure realitzat el seu projecte de vida o només per sobreviure. Aquest any se celebra el novè aniversari de la Proclamació del Dia Internacional del Migrant. Recomanem que consulteu l’agenda del prou per a visualitzar els actes que se celebren a Catalunya en honor d’aquest dia.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa