El ‘Foro Alternativo de la Inmigración’, la ‘Mesa d'Entitats de Solidaritat amb els i les Immigrants’, la ‘Red Estatal por los Derechos de las y los Inmigrantes’ (REDI-Valencia) i diverses organitzacions integrants de la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat van convocar a València una marxa des de Russafa fins al Centre d'Internament d'Estrangers (CIEs) de Sapadors per exigir el seu tancament i denunciar la criminalització dels immigrants. 

La marxa es va moure sota els eslògans “Cap ésser humà és il·legal” i altres com: “Dissabte 19 de novembre, dia del migrant, res a celebrar, tot per a reivindicar” i a mesura que la concentració es va anar desplaçant pel barri de València s’hi van anar afegint centenars de veïns. A més a més, un grup de dansaires i una murga van animar la manifestació.

Un cop a la porta del Centre d’Internament d’Estrangers es va llegir el Manifest de la convocatòria i altres comunicats. Justament quan l’acte va concloure la Policia Nacional va detenir a un jove que estava pintant a la paret del CIEs i a un altre que ho va tractar d’impedir.

Els diferents portaveus van expressar la seva “indignació” pel tractament que pateixen les persones immigrades internes en els CIEs que, segons van explicar, “són presons encobertes on es priva de la llibertat als éssers humans que no han comès cap delicte, només una falta administrativa: no tenir papers en regla”.

Més info a:

kaosenlared1

kaosenlared2

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa