El 12 d’octubre reivindiquem la resistència indígena, rebutgem celebrar genocidis

Un any més, l’equip laboral de SOS Racisme Catalunya mantindrà la seva activitat habitual el 12 d’octubre, i posarà a disposició de qui ho necessiti el telèfon d’urgències del Servei d’Atenció i Denúncia per a Víctimes de Racisme (SAiD) per atendre possibles accions feixistes racistes durant aquella jornada.


12Octubre2018(3)
El 12 d’octubre es commemora el “descobriment” d’Amèrica, que no va ser altra cosa que un genocidi cap al poble indígena autòcton i l’inici d’un llarg període d’espoli i de destrucció de la riquesa cultural del continent.
Per aquest motiu, com a entitat de defensa dels drets humans i antiracista, rebutgem aquesta celebració i ja fa 6 anys vam decidir, en un acord entre Consell i equip tècnic, eliminar aquesta festivitat del nostre calendari laboral.
Malauradament ens trobem amb la necessitat de traslladar el nostre espai de treball. La nostra oficina està allotjada a un edifici propietat de tercers que tanquen el 12 d’octubre, per aquest motiu, el divendres traslladem la nostra activitat a la seu de La Fede.cat (carrer de les Tàpies, 3 08001 Barcelona) en l’horari habitual (de 10h a 14h).  I farem atenció telefònica des del mòbil d’urgències: 636248621. Oferim especialment aquest servei d’atenció per possibles accions feixistes i racistes que es puguin donar aquest dia.

Per altra banda, donem suport a la convocatòria de manifestació unitària #NadaQueCelebrar que tindrà lloc a la tarda, promoguda per col·lectius anticolonials i antiracistes. El punt de trobada serà el Palau de la Virreina (Rambla 99) a les 16.30h.
convo12O2018

Per altra banda, denunciem que aquesta data és utilitzada des de fa anys per grups feixistes per ocupar els carrers amb el seu discurs d’odi, racista i homòfob. El context polític actual i els antecedents de manifestacions recents, ens fa pensar que la situació es va agreujant. Des de fa anys, grups d’extrema dreta utilitzen aquesta data com excusa per actuar amb total impunitat tot i la seva actitud violenta i il·legal.
El feixisme no pot estendre els seus lemes i discursos que ataquem la democràcia i la llibertat de manera impune. La presència de manifestacions feixistes és indignant i intolerable. Per tant, un any més, exigim a Delegació del Govern, Conselleria d’Interior i a l’Ajuntament de Barcelona que no permeti les mobilitzacions feixistes a Barcelona ni a cap indret de Catalunya.
Com alternativa, donem suport a la iniciativa dels pobles indígenes, nascuda al Fòrum Social Mundial, per convertir el 12 d’octubre com Dia de la Resistència Indígena, un dia per commemorar la lluita dels pobles d’arreu del món que han defensat i defensen els seu dret a existir.
 

#JonocelebroGenocidis

#Resacelebrar

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa