El discurs racista a Tortosa, de la mà de PxC

 Es celebra una manifestació per rebutjar “la violència i delinqüència immigrant”- El regidor de PxC a Tortosa embogeix i fa servir els xiquets per difondre les seues idees racistes.

El passat 14 de gener es va celebrar una concentració a Tortosa sota el lema “Prou Violència i Prou Delinqüència”, convocada pel “Grup de Veïns Afectats per la Violència i Delinqüència Immigrant”. L’acte va transcórrer pel bell mig del barri de Ferreries. Tot i que Plataforma per Catalunya va assegurar que ells no convocaven aquesta manifestació, les fonts consultades a Tortosa defensen que no hi ha cap dubte que ells estan al darrere de la convocatòria.

L’esdeveniment va comptar amb les autoritzacions de les autoritats i el suport de PxC i Falange Española. Precisament aquest darrer grup polític ha demanat a l’Ajuntament   il·luminar el monument franquista que encara queda al pas del riu Ebre per Tortosa. En la concentració també s’hi van deixar veure membres de la formació ultradretana España 2.000. Hi ha una dita castellana que diu: “dime con quien andas y te diré como eres” i, sens dubte, els convocants s’ho podrien haver aplicat perfectament.  Mentrestant el regidor de Tortosa, dissimulant en un comunicat al mur públic del facebook,  assegurà que no es tractava d’un acte polític i que no s’havia de polititzar, perquè havia estat convocada per un grup de veïns de la ciutat.  Amb tot, segons el diari digital La Marfanta la manifestació combregà a 40 o 50 persones.

Per la seua banda, la Plataforma contra el Racisme i el Feixisme va publicar a la seua web el següent escrit amb foto inclosa.

 

 

 A la fotografia superior podem veure, junt a la bandera franquista i una salutació feixista, la Chus Herrero (primera per la dreta), Delegada Local de PxC a Tortosa i esposa de Jordi Casanova, regidor de PxC en aquesta localitat. També hi veiem la Carlota Sales (segona per la dreta), destacada militant de PxC a Granollers i parella del cap de llista en aquesta localitat, Ricado Costa Linares.

Altres membres destacats de PxC que varen acudir a la manifestació son: Jesús Fernández, Delegat Comarcal Baix Ebre; Germán Ciscar, Delegat Comarcal Montsià; Yolanda Homedes, Suport a les delegacions locals; Joel Cuello, Delegat Comarcal Terra Alta; Enrique Villegas, Publicitat i Propaganda; Gabriel Cèspedes, Delegat Joventuts Identitàries, Terres de l’Ebre; Raül Sebastià, Seguretat; Jose A. Añón, Delegat Local a la Sènia; així com el seu impulsor Jordi Casanova, regidor a Tortosa.

 Pel que hem pogut comprovar, en Jordi Casanova o bé és un autèntic llumeneres o bé és un aprenent de Goebbels. I és que el senyor  no es va tallar ni un pèl  a l’hora de fer servir als xiquets immigrants com a argument per atiar l’odi. Concretament publicà un text dirigit als menors immigrants “especialmente moros”, als quals culpà de posar en perill la integritat física dels autòctons durant la cavalcada de reis a Tortosa. Els acusà, també, de voler quedar-se amb tots els caramels llençats en el transcurs de la celebració.  Davant d’afirmacions com aquestes probablement el que hauríem de fer els antiracistes és limitar-nos a riure de la persona en qüestió. No pot ser que una persona adulta digui coses com ara que els menors  posen “en riesgo la integridad de nuestros hijois a causa del salvajismo y la brutalidad con la que actúan para poder coger todos los caramelos (..) ¿Qué hacen, si se puede saber, los moros en nuestras fiestas tradicionales”. En fi.  Ni al programa humorístic Polònia ho haguessin fet millor. 

Casanovas acaba dient també que “hay que parar esta invasión. Ha quedado demostrado que todas estas falsas políticas para la integración han sido un fracaso muy sonado . Basta de mentiras! Hay que repatriar y expulsar a todos los que nunca de la vida han querido integrarse”. Després, però, i  en un to més condescendent, ho arregla dient “todo el derecho a virir, por supuesto, pero en sus paises”

 

FONTS:

Catalunyapress

La Marfanta

Convocatòria facebook manifestació

Unitat contra el Feixisme i el Racisme

La Marfanta 2

 
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa