EL FúTBOL ITALIà PREN MESURES DAVANT EL RACISME

 El Juventus  va ser sancionat ahir a jugar  un derbi a camp tancat, pels crits racistes que la seva afició va entonar al jugador de raça negra del Inter de Milan, Balotelli.

El jugador internacional de 18 anys, és fill de ghanesos, nasqué a Palermo i posteriorment fou adoptat per una família siciliana. 

 

El dissabte passat arran del gol que el jugador va marcar a favor del Inter de Milà 0-1, gran part dels espectadors van cridar “No existeixen italians negres, tan sols ets un negre de merda" entre altres insults racistes. 

 

La sentència del jutge esportiu Gianpaolo Tosel, titllà els fets de  deplorables -referint-se al fort contingut racista- e inexcusables de la passió esportiva. Giovanni Cobolli, president del Juventus es va disculpar el diumenge, denunciant la cultura del racisme a  la Serie A, i Máximo Moratti president del Inter va senyalar que  en la mateixa situació, ell hagués retirat l’equip  del camp.

A nivell espanyol, la justícia esportiva  mai ha tancat un camp per racisme, tanmateix si que s’han imposat multes. El director del CSD, va afirmar que la lluita contra el racisme a l’esport,  és i ha estat, un objectiu prioritari en els últims anys.  La llei  19/2007 tipifica els comportaments racistes com infraccions greus, les multes oscil·len entre els  3.000 i els 60.000 €.Les molt greus de 60.00 a 650.000 depenent de l’existència de risc o perill. En tots dos supòsits les sancions podrien comportar el tancament temporal de l’instal·lació.  A més, amb la nova normativa  l’àrbitre pot suspendre temporalment  el partit si ho creu convenient. 

Frederic Kanouté davanter del Sevilla va declarar a  una entrevista, que havia rebut insults racistes per part de davanters de l’equip contrari, i que a altres països com Anglaterra, els jugadors no és desqualifiquen utilitzant el color de pell o la religió. El jugador  afirma  que ho mateix passa amb el públic dels camps. Mentre què alguns camps espanyols una part del públic realitzen sorolls racistes, al Regne Unit no és dóna aquest problema.  

La violència racista dels equips de futbol espanyols és notòria.  Recordem els incidents que van sorgir a un partit de Tercera Territorial on  jugava  Club Rosario Central de Catalunya, constituït per jugadors de 7 nacionalitats diferents, i el Bada Bing integrant per esportistes afins a els Boixos Nois. 

http://portal.prouracisme.org/index.php?option=com_content&task=view&id=131&Itemid=93 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa