El Govern Municipal de St. Boi de Llobregat difon una enquesta xenòfoba

Davant l’enquesta repartida per l’Ajuntament de St. Boi de Llobregat als comerciants de la ciutat, sobre seguretat ciutadana que inclou preguntes i referències al fet migratori, SOS Racisme volem denunciar que:

  • Aquesta enquesta que vincula explícitament la inseguretat ciutadana i la delinqüència amb la immigració és una iniciativa municipal que atempta contra la convivència i la cohesió social creant un “caldo de cultiu” per a les actituds racistes.
  • És responsabilitat dels Governs municipals treballar pel desmantellament de tòpics i prejudicis que fomenten el racisme social. En aquest sentit l’Ajuntament de St. Boi no només no te la lluita contra el racisme com a prioritat, sinó que de forma activa i irresponsable impulsa i reforça aquests discursos xenòfobs amb iniciatives populistes.
  • La vinculació entre immigració i delinqüència, l’alarmisme i la por davant el fet migratori així com l’estigmatització dels ciutadans immigrats són pilars fonamentals dels discursos propis de l’extrema dreta europea. No només el PP defensa i continua intentant treure rèdit electoral vinculant immigració i delinqüència sinó que des de formacions polítiques que s’autoanomenen progressistes es cau en el mateix joc. Sembla que és més fàcil sumar-se aquests tipus de discursos que fer pedagogia social: això també és irresponsabilitat política.

Per tots aquests motius des de SOS Racisme fem arribar aquest escrit de queixa a l’Alcaldia de St. Boi, al responsable de Politiques Municipals del PSC , a la Secretaria de Immigració de la Generalitat i a la Consellera d’Interior perquè es pronunciïn davant aquest fet. Així com fem una crida a que els ciutadans i ciutadanes de St. Boi i el seu teixit social es mobilitzin en la denúncia d’aquesta iniciativa.
Clica aquí per a descarregar l’enquesta
SOS Racisme Catalunya
Barcelona, 12 juny 2006

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)