El PP aposta per difondre la por a la invasió per guanyar a Girona

Fa setmanes que observem que el PP ha decidit centrar la seva campanya electoral a Girona en el foment de la xenofòbia i en l’ús demagògic de la immigració, apostant per expandir els prejudicis i les pors a partir dels seus millors experts estatals en el tema: el Sr. Mariano Rajoy i el Sr. Acebes que han estat visitant el territori per donar suport a la seva cap de llista Alicia Sánchez Camacho.

No sabem si finalment també visitarà les comarques gironines el tan encertat Arias Cañete però ja s’han anunciat que diferents pesos pesats del PP aniran passant al llarg de la campanya.

Des de SOS Racisme denunciem i alertem de que Girona, on recordem el PP no va treure cap representació al 2004, és el nou laboratori, com a les municipals va ser Badalona, per guanyar descaradament vots a partir de la xenofòbia. A Badalona els hi va funcionar (van augmentar de 5 a 7 representants). Aleshores, per què no ha de funcionar en un territori amb un percentatge important d’immigració extracomunitària i en el que hi trobem una frontera? A jutjar per l’estratègia del PP, Girona sembla ser el lloc ideal. Finalment han trobat la manera de fer-se sentir a Girona.

La plana major del PP de Girona ha apostat per fomentar la por a la invasió de persones immigrades per la frontera de la Jonquera a la que qualifiquen de “coladero”. Aquest missatge reiterat a Girona té la seva culminació amb el nou díptic que aquest partit repartirà al llarg de la campanya i que va ser presentat ahir: el somriure de Zapatero i el lema darrera, amenaçador, fantasmal, inverosímil i preocupant de “1000 immigrants il•legals entren per la Jonquera cada dia”.

Des de SOS Racisme davant aquest nou díptic volem deixar constància de:

  • El PP sempre ha utilitzat el missatge de la invasió i de l’allau d’immigrants i molt especialment en aquelles zones on hi ha fronteres: a Canàries, a Ceuta o Melilla i a Andalusia, utilitzant dades que res tenen a veure amb la realitat. També ha utilitzat el tema a Madrid, només cal recordar el patètic reportatge o millor dir muntatge que TeleMadrid va fer sobre el “coladero” que significava l’aeroport de Barajas.
  • És veritat que la majoria de persones en situació irregular entren per aeroports i la Jonquera, perquè és la forma més fàcil i menys traumàtica, si es compara amb l’arribada per “cayucos”, però al contrari del que afirma el PP no representen un perill social. Parlem de persones que venen en busca d’un futur i ho fan de forma irregular perquè el sistema no ofereix cap altre alternativa. No és una opció escollida, sinó una necessitat. Vincular aquesta entrada al conflicte social és un missatge cínic i perillós perquè estigmatitza a un col•lectiu que és a la pràctica víctima d’un sistema que a més a més s’enriqueix a partir de la seva explotació i manca de drets.
  • Aquesta és una acció més per continuar criminalitzant a les persones d’origen immigrat, fomentant una visió irreal basada en prejudicis i que redueix el col•lectiu immigrat a les persones nouvingudes.
  • Òbviament el PP això ho sap però ha apostat per fomentar la por i la xenofòbia en territoris que a més a més viuen de forma normalitzada aquesta situació. Perquè ni entren 1000 persones cada dia, ni aquestes es queden totes a Girona perquè només és la porta d’entrada, ni són “vagos i maleantes” que atempten contra la pau social i provoquen el conflicte a la zona. És potser un mur com a Ceuta o Melilla o a Gazza el què vol fer el PP a la Jonquera?

SOS Racisme ja hem denunciat reiteradament al PP per racista i per la manca d’ètica, al ni tan sols immutar-se davant de tan greu acusació. La presentació d’aquest díptic, quan falten poques hores pel començament de campanya, és un pas més del PP que davant la seva trajectòria, sorprèn poc. Tanmateix no deixa de ser preocupant que un partit de tradició democràtica i amb possibilitat de governar faci de l’estratègia i del missatge propi de l’extrema dreta la seva essència.

Barcelona, 21 de febrer del 2008

SOS Racisme-Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18