EL PP DE BADALONA TORNA A PROTAGONITZAR UNA ACCIó RACISTA

El Partit Popular de Badalona fa ús de nou d’un discurs obertament xenòfob per a oposar-se a la contrucció d’un oratori musulmà al barri.

La plataforma "Gent de Sant Roc" ha començat aquesta setmana una campanya de recollida de firmes contra l’obertura d’un centre d’oració islàmic al barri d’Artigues.

El grup popular ha decidit aprofitar l'iniciativa de l’entitat veïnal per fer campanya contra l'obertura de l'oratori. Xavier García Albiol, president del partit a Badalona, afirma que obrir aquest centre seria perjudicial pel barri, basant els seus arguments en l’existència d’una relació entre marginació i pràctica de l’Islam.

“No és bo que hi hagin barris on predomini l’àrab” va manifestar Albiol i va afegir, en un comunicat emès ahir, que l’existència del centre, autofinanciat per la comunitat musulmana, implicaria "degradar" el barri i convertir-lo en "un gueto sense solució”. El comunicat no ha sigut desautoritzat en cap moment per la cúpula del partit a Catalunya. A més, desde ahir el PP ha iniciat una campanya de difusió de fulletons “informatius” al barri d'Artigues i Sant Roc.

Les associacions de veïns del barri d'Artigues i de Sant Roc s'han desvinculat de la campanya i consideren que és una iniciativa oportunista. Diego Justicia, president de l'associació de Sant Roc, afirma que els populars "ho fan per exagerar i calentar l'ambient" dient que volen construïr una mesquita quan en realitat es tracta d'un oratori.

Segons el regidor, no només el culte musulmà significa més degradació i marginació social sino que, a més, la presència d’uns 1800 musulmans és la culpable de que molts veïns dels barris d’Artigues i Sant Roc estiguin marxant i de la desaparició del comerç tradicional.

No és el primer cop que el partit inicia accions populistes d’aquest tipus, ni que el regidor mostra una actitut xenòfoba. Lamentablement, aquesta estratègia va tenir un bon resultat electoral durant la campanya municipal del passat 2007 en la que es va editar un vídeo que fomentava clarament el racisme, on es vinculava inseguretat ciutadana i immigració. No és tampoc la primera vegada que protagonitza una particular croada contra la construcció d'espais de culte musulmà a Badalona, i és que també al 2007 els populars badalonins van encoratjar una recollida de firmes contra la suposada obertura d’una mesquita a les afores del municipi. El PP va augmentar considerablement la seva popularitat i es va convertir en la segona força política del municipi.

Davant d'aquests fets i de la difusió per part del PP de Badalona d'uns missatges de caire tant xenòfob i fomentador de racisme, SOS RACISME ha emès un comunicat expressant el seu profund rebuig davant d'aquest tipus de posicions.

Lluny de voler fer campanya gratuïta d’aquest tipus d’accions demagògiques i extremadament racistes, i en nom de la convivència i la cohesió social, SOS RACISME demana als diversos agents socials i polítics que es desvinculin i denuncïin aquestes actituts i demana responsabilitats polítiques davant del comportament del Sr. Albiol, del seu discurs alarmista i de l’apologia de la xenofòbia que novament està exercint.

 

Podeu consultar el comunicat aquí

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias