El Tribunal de Justicia de la UE condemna l'Estat Espanyol per incomplir la llei d'asil

El Tribunal de Justícia de la UE va dictaminar el passat dia 8 de juliol, que l'Estat espanyol ha incomplert la directiva comunitària que estableix normes mínimes per al reconeixement de nacionals de tercers països com a refugiats tot i estar obligada a respectar-la des del 2006.

L'objectiu d'aquesta directiva és, per una banda, assegurar que els estats membres de la UE apliquin criteris comuns per a la identificació de persones autènticament necessitades de protecció internacional i, per l'altra, garantir que un nivell mínim de beneficis estigui disponible per a aquestes persones en tots els estats membres.

 

Fa temps que nombroses organitzacions havien denunciat aquest fet: Creu Roja i CEAR (Comisión Española de Ayuda al Refugiado), entre d'altres. Aquestes són les úniques que assisteixen a aquestes persones ja que el Govern els hi ha traspassat tota la responsabilitat (tot i que sense dotar-les dels mitjans necessaris per desenvolupar la seva tasca. 

Diferents mitjans s'han fet ressò:    

El Mundo. 09/07. En 2008, el Ministerio del Interior firmó la concesión del estatuto de refugiado a 151 personas cuya vida o integridad corría peligro en sus naciones de origen de las más de 4.500 solicitudes que recibió. La cifra es la más baja desde 1984, cuando se aprobó la Ley de Asilo y la inmigración no era aún un fenómeno masivo.

El Economista. 09/07. El Tribunal rechazó el argumento español de que las disposiciones vigentes en la actualidad se ajustan a esa directiva, aunque no garantizan una adaptación completa de la norma, según indicaron fuentes jurídicas. El proyecto de ley de asilo se aprobó en el Congreso de los Diputados a finales de junio y se espera su aprobación en el Senado para después del verano, según indicaron fuentes españolas.

El Periódico.09/07. La directiva comunitaria establece que aquellas personas a quienes corresponda el estatuto de refugiado deberán recibir un permiso de residencia de tres años como mínimo, tendrán derecho a la reagrupación familiar y además podrán trabajar tanto por cuenta propia como ajena. 

Noticia a El Punt

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023