Els vídeos del curs

Hem preparat un recull de vídeos que hem realitzat aquest curs. Petites càpsules, documentals, entrevistes… Vídeos molt diferents que potser no heu tingut temps de veure amb calma i que aquest període estival us permet dedicar-hi uns minuts. Esperem que us agradin.

Vida Mantera

[4 càpsules, 4.30 min. cada una, aproximadament]
Oferir una visió de la venda ambulant no autoritzada alternativa a la imatge reproduïda als mitjans de comunicació. Un relat que analitzi amb mirada antiracista la situació de les persones que realitzen aquesta activitat, però no oblidi el lligam amb el país d’origen ni l’efecte de les polítiques migratòries. Oferint una visió global i reunint les mirades Nord-Sud. Aquests eren els objectius del projecte “Vida Mantera” que hem realitzat amb Catalunya Plural. Aquest és el resultat:
 

El racisme mata

[documental. 30 min]
Anomenem racisme institucional a aquell que s’exerceix des de les institucions. De vegades ens passa desapercebut o fins i tot es legitima, però té greus conseqüències per les persones. Com es genera, de quines maneres es reprodueix i quines són les seves conseqüències és el que intentem analitzar en aquest documental. “El racisme mata” es va realitzar gràcies al suport de mecenes.

Què fer contra el racisme a les xarxes socials?

Moha Gerehou, periodista i president de SOS Racismo Madrid, rep atacs racistes a través de les xarxes socials. Només cal fer una ullada als comentaris del vídeo que us compartim. Actuar en contra aquests atacs no és fàcil, però en Moha no s’ha quedat de braços creuats, conscient que la denuncia és molt important en la lluita contra el racisme i els delictes d’odi.
 

 

Pareu de parar-me

[resum de la taula rodona, 4.21 min]
El perfil ètnic, les identificacions policials basades en els trets físics de la persona com el color de pell, són una pràctica discriminatòria i il·legal que volem eradicar (Mònica López t’ho explica en 50 segons).  El mes de desembre vam organitzar un acte amb gran èxit d’assistència, fet que ens va demostrar que és una preocupació compartida per moltes altres persones. A continuació teniu un resum de l’acte.
 

Càmera oculta per captar les reaccions davant el racisme

[4.31 minuts]
Aquest és, probablement, el vídeo antiracista més vist aquest any. Però hem de fer que continuï circulant per arribar encara a més gent, i continuar enfrontant-nos a la nostra actitud davant el racisme. Què hauries fet tu?

Què es sent després de participar en un experiment social?

[3.35 min]
Un mes després de fer l’acció de càmera oculta al carrer, vam reunir les actrius que van reproduir l’escena, persones incautes, els reponsables de la productora que va estar darrera les càmeres i públic que va rebre el vídeo. Vam aconseguir incidir d’alguna manera en la seva manera d’enfrontar-se al racisme?
 

 

I si en voleu més…

Trobareu més material audiovisual als nostres canals de Youtube i de Vimeo. Subscriviu-vos i estareu informades de totes les novetats.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18