#COMUNICAT: Ens aturem per un feminisme antiracista!

SOS Racisme Catalunya es suma a la crida realitzada per la lluita antiracista des de la resistència dels moviments de dones racialitzades i migrades a fer una parada el 8 de març. Trobem necessari visibilitzar les reivindicacions antiracistes presents a les lluites del 8M. Per aquest motiu, tancarem aquest dia, però el mòbil d’urgències 636 2486 21 estarà disponible perquè el racisme no s’atura.
 

MANIFEST: ENS ATUREM PER UN FEMINISME ANTIRACISTA. CAP PAS ENRERE! 8M 2019

Enguany l’antiracisme ha guanyat rellevància dins del moviment feminista. L’organització i la reivindicació dels grups de persones racialitzades i migrades està lluitant per posar de relleu les mancances i la perpetuació de privilegis dins del mateix moviment feminista i també per la necessitat de frenar l’avenç del racisme, xenofòbia i l’extrema dreta a tota Europa.

Davant d’aquesta realitat, entenem que les lluites contra el masclisme i el racisme no és poden separar ja que són la conseqüència del mateix sistema heteropatriarcal blanc, racista, capitalista i colonial que oprimeix, criminalitza i mata cada dia.

Veiem, doncs, com és quelcom imprescindible que abordem des d’una perspectiva interseccional la desconstrucció dels privilegis racials on la lluita antiracista ha de tenir, com no pot ser d’una altra manera, un paper fonamental.

Malgrat els avenços encara queda molt camí per recórrer.

Ens cal visibilitzar el component estructural del racisme i unir forces contra la Llei d’Estrangeria, l’exclusió sanitària, l’existència dels CIES, les estructures eurocèntriques, les polítiques frontereres racistes, la criminalització, persecució i parades racistes per perfil ètnic que segueixen vigents al nostre país perquè si ens toquen a una, ens toquen a totes.

Per això, des de SOS Racisme, volem sumar-nos com a entitat antiracista a la vaga feminista del 8 de març.

Com a antipatriarcals i antiracistes ens volem vives i lliures, sense ésser perseguides, qüestionades, violades ni assassinades i volem acabar amb aquest sistema opressor blanc que perpetua el racisme i atempta contra els cossos i les vides racialitzades i migrades.

Volem una societat lliure de masclisme, sexisme i racisme per a totes.

El feminisme serà antiracista o no serà.

Grand Makeup Sale

8m

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)