#NOTÍCIA: Es presenta l’observatori de seguiment del discurs polític racista OPRAX CAT

SOS Racisme Catalunya ha presentat avui  en roda de premsa una nova eina en clau local de monitoratge i visualització del racisme i xenòfobia a Catalunya,  l’OPRAX, l’Observatori de polítiques racistes i xenòfobes als municipis catalans. Un observatori present a la xarxa (www.oprax.org) que sistematitza i analitza els discuros polítics racistes i xenòfobs als municipis de Catatalunya classificant-los com a Denúncies, Bones Pràctiques, i al seu torn visibilitzant aquests discursos sobre un Mapa de Catalunya.
Els objectius de l’OPRAX CAT, que permetrà fer un seguiment més acurat dels discursos de l’odi, són:

  • Recollir i sistematitzar la informació relativa a discursos i polítiques publiques racistes als municipis catalans.
  • Recollir i sistematitzar la informació d’accions racistes individuals i/o col·lectives  en el àmbit municipal català
  • Analitzar de manera periòdica aquesta informació, per “fotografiar” la situació dels discurs de l’odi i de les polítiques racistes a Catalunya.
  • Facilitar, a partir del coneixement de la realitat, el disseny d’accions, estratègies i polítiques d’intervenció contra el racisme i la xenofòbia en l’àmbit municipal

Tot i que es farà un seguiment de tots els grups que puguin tenir pronunciaments racistes, prioritàriament, es posa el focus en municipis on hi ha regidors/es de Plataforma per Catalunya i també d’altres on el PP té l’alcaldia o gran presència al ple.
Les fonts d’informació de l’observatori són diverses, però és cabdal l’existència d’una xarxa d’observadors/es que facin seguiment dels següents espais: mitjans de comunicació locals, els generalistes, les xarxes socials, les pàgines webs i blocs de partits polítics i grups racistes, així com els blocs de periodistes que estan especialitzats en el mateix seguiment.

Campanya electoral municipal 2011

Fes-te observador/a
Fes-te observador/a de l’OPRAX, si vius a Catalunya i estàs alerta de l’actualitat local, a través del formulari al web. L’observatori parteix de l’articulació xarxa de ciutadans i ciutadanes que facin arribar allò que normalment no surt als mitjans convencionals. Persones que ens facin arribar les situacions de discriminació i vulneració dels drets humans i també les experiències de solidaritat i convivència que a diari, i moltes vegades de forma anònima, es donen entre els veïns i veïnes dels nostres barris.
Per a més informació, entra al web de l”OPRAX CAT  escriu a info@oprax.org o truca a SOS Racisme Catalunya al 933010597.
Consulteu la Nota de premsa de presentació de l’OPRAX i el Dossier de premsa de l’OPRAX que descriu els objectius i el funcionament del mateix.
 
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08