Es presenta un estudi sobre la discriminació en l’accés a l’habitatge de la població estrangera.

Ha estat elaborat per Sos Racismo- Bizkaya i CEAR Euskadi i tracta el cas concret de Bilbo- L’objectiu de l’estudi és treure a la llum pública les discriminacions que pateixen les persones estrangeres a l’hora d’accedir a l’habitatge.
El passat dijous dia 15 de desembre tingué lloc al Centro Cívico La Bolsa de Bilbo la presentació de l’estudi titulat “Testing inmobiliarias 2011. Investigación sobre la discriminación en el acceso a la vivienda en el alquilar de la población extranjera de Bilbao” . Després de 5 mesos d’investigació amb estudis de camp i contrast amb persones expertes i fonts de dades públiques, els resultats demostren que les persones autòctones reben fins a un 80% més d’oferta de pisos que les d’origen estranger. A més, s’hi inclouen 8 recomanacions a aplicar en l’àmbit de l’habitatge per tal de plantejar propostes als ens públics i privats com a lluita vers la discriminació.
D’altra banda, el treball de camp demostra que, després de passar per 29 immobiliàries de la ciutat, les persones autòctones van rebre 102 ofertes de lloguer. En canvi, la població d’origen subsaharià i magrebí només en va rebre 20 i 23 respectivament. A més també s’observen casos de racisme menys visibles però igualment greus. Per exemple, només a dos autòctons se’ls hi va preguntar per la situació laboral i els ingressos. En el cas magrebí, 8 persones i 11 en els subsaharians.
A nivell general es tracta d’un estudi fet a partir de la unió de la sociologia i l’acció social, entenent que aquesta simbiosi és enriquidora per ambdós sectors i parteix de la base que en totes les societats receptores de fluxos importants d’immigració es sol extendre una visió social al voltant de la immigració basada en 4 arguments: Sempre hi han massa immigrants, perjudiquen al treball, promouen la delinqüència i pertanyen a cultures no-integrables. En contraposició, en el pròleg del treball trobem les 4 idees centrals per combatre aquests arguments: no hi han límits al volum d’immigrants, que se’ls exploti no és l’únic problema laboral, que se’ls tracti de forma xenòfoba és el vertader delicte i que les seues diferents pautes culturals ens enriqueixen.
L’estudi el podreu trobar en aquest enllaç   i estarà a penjat  a l’apartat Documentació de Prou Racisme.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa
ArticleJosep_Vinicius (1)