Famílies del Poblenou d’orígens diversos es coneixeran aquest diumenge a dinars interculturals

Aquest diumenge 20 de novembre tindran lloc àpats entre famílies d’orígens culturals diversos al barri del Poblenou. El passat diumenge 6 es van celebrar al Poble-sec, on hi van participar 14 famílies, més de 40 persones en total. Aquest és el segon any consecutiu que es desenvolupa el projecte “La família del costat” al Poblenou, amb la intenció d’afavorir el coneixement mutu entre els veïns i veïnes per capgirar estereotips. Més de 300 persones de quatre districtes de la ciutat de Barcelona han participat a les edicions anteriors.

 

SOS Racisme Catalunya i l’associació Apropem-nos, impulsen el projecte La Família del Costat al barri del Poblenou. La iniciativa pretén fomentar les relacions veïnals i la cohesió social a partir d’àpats entre veïns i veïnes d’orígens culturals diversos.
Es tracta de posar en contacte persones que tot i viure al mateix barri, no tenen cap contacte, i capgirar aquesta situació a partir d’un dinar a les respectives llars de les famílies participants.
Pensem que aquesta és una bona manera de desmuntar tòpics i estereotips, gaudir de les diversitats, fomentar debats i compartir les coses que veïns i veïnes tenim en comú.
La família del costat és un projecte que té molt bona acollida al territori. Un exemple és que s’organitza per segona vegada al Poblenou, amb la voluntat que el projecte arreli al barri.

Més de 300 comensals interculturals

El projecte va engegar-se a Barcelona el 2014 amb el suport de Barcelona Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona, i des d’aleshores s’ha celebrat cada any. En total hi ha participat més de 90 famílies, un total de més de 300 persones dels districtes d’Horta-Guinardó, l’Eixample, Sants-Montjuïc i Sant Martí, que s’han assegut a taula amb altres de diferents orígens culturals.
Fa només dues setmanes, el diumenge 6 de novembre, més de 40 persones del Poble-sec, entre elles 14 famílies i 7 persones que feien d’acompanyants, es van conèixer al dinars interculturals celebrats al seu barri. Unes trobades organitzades pel Pla Comunitari, la Coordinadora d’entitats del Poble-sec i SOS Racisme.

A casa de la Maribel… from La Familia del costat on Vimeo.

«Famílies» per a tots els gustos

El concepte de “família” que inclou el projecte és totalment ampli: una família són una, dues, tres persones, parelles homosexuals, heterosexuals, famílies monomarentals o monoparentals, avis, àvies, amics, amigues.

Les trobades a les xarxes

Les persones participants podran compartir el desenvolupament de les trobades a les xarxes amb l’etiqueta #famíliadelcostat. Al Facebook de La Família del Costat es penjarà el resultat visual de les trobades veïnals, així com al Twitter i Facebook de SOS Racisme i la web del projecte i les entitats.

Convocatòria per premsa:

Si voleu fer seguiment d’algun dels àpats interculturals que es celebrin el 20 de novembre o necessiteu més informació del projecte o entrevistar algú que hi hagi participat a edicions anteriors, posseu-vos en contacte amb nosaltres:
Mònica López o Jose Peñín
933010597 – 636248621 / sensibilitzacio@sosracisme.org – comunicacio@sosracisme.org
Descarregueu el dossier de premsa amb més informació: Dossier de premsa familiacostat 2016

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023
fotonoticiacat