FRAN

França es suma a Espanya instaurant el "delicte de la solidaritat". En efecte, la decisió recent de Sarkozy d'aprovar com a delicte tipificat la solidaritat amb els estrangers i ndocumentats ha suscitat nombroses protestes avui a les principals ciutats franceses.

Aquesta reforma de llei preveu fins a 5 anys de presó i 30000 euros de multa a “qualsevol persona que “directa o indirectament” ajudi a un indocumentat. Concretament, exposa que es penalitzarà a tot aquell que “faciliti o intenti facilitar l’entrada, la circulació o l’estància irregular d’un estranger a França”.

A més d’aquesta nova mesura en matèria d’inmigració s’ha fet públic l’objectiu xifrat de la policia de detenir unes 5500 persones anuals per a aquesta infracció.

 

 Durant el dia d’avui mil·lers de persones, associacions i partits de la majoria de sensibilitats de l’esquerra francesa han expressat el seu rebuig cap a aquesta llei i han senyalat que contradiu el principi fonamental de fraternitat sobre el que s’erigeixen els valors francesos, a més, han afegit que l’assistència a una persona per a protegir la seva salut, integritat o dignitat, lluny de ser un delicte és un “deure”.

Paralel·lament, 5500 ciutadans francesos s’han acusat simbòlicament del “delicte de solidaritat”.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa