Hi ha vinculació entre estrats policials i grups d'extremadreta?

La marxa del 28 de març encapçalada per grups feixistes a Vallecas, va  posar de manifest la vinculació que tenen alguns dels professionals de la policia amb aquests moviments.  Han circulat per Internet fotografies  on alguns  dels participants exhibien cascos i guants del cos policial. La llei no permet utilitzar l’uniforme o estris de feina a manifestacions, però tal i com van reconèixer fonts policials, existeix una clara sospita  de que hi havien familiars de policies o policies infiltrats.  

El mateix partit ultradretà , va realitzar   nombroses pintades a la façana del CSO La Traba, una setmana i mitja després de la marxa. “Europa blanca”, “Stop inmigración” ”Madrid sera la cuna del fascismo” i “Josue libertad” són les perles que van deixar plasmades a les parets del recinte.

No és un cas aïllat ni molt menys, el centre La Traba durant l’estiu del 2008 va patir diversos atacs. El més greu va ser la col·locació d’un artefacte incendiari que ocasionà grans desperfectes a la porta d’accés principal.  Finalment amb el suport del barri  es van detenir el atacs, no obstant, la càmera de vídeo utilitzada  per evitar la impunitat d’aquests grups, va captar en dues ocasions a patrulles de la Policia Nacional proclamant insults nazis des de la megafonia del cotxe, contra el centre social.

En concret, el dijous 21 d’agost a la nit, al voltant de les 23:00h van passar per davant del CSO La Traba dues motocicletes “scooter” amb quatre persones d’estètica neonazi cridant“guarros!!!”.

 

És l’insult característic dels cercles ultradretans per referir-se als moviments socials anticapitalistes, independentment de la seva tendència ideològica. Aquest fet, no tindria massa importància si no fos perquè sis hores més tard, a les 05:00h de la matinada, una patrulla de cotxe de la Policia Nacional que circulava  lentament, va escridassar  a través de megafonia“ guarros!!” Els fets es van repetir  dimecres 27 d’agost a les 03:00h de la matinada.  

En total van ser 4 cops seguits en menys d’un mes, que una patrulla de la Policia Nacional cridava davant del Centre Social  La Traba amb l’intenció de molestar als activistes, en un context on grups de nazis havien protagonitzat seriosos altercats racistes.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa