#COMUNICAT: Indignació davant el macrodesallotjament de dues naus al Poblenou

Des de SOS Racisme Catalunya lamentem el desallotjament de 47 persones que ha portat a terme avui a les 8:15h del matí l’Ajuntament de Barcelona en dues naus del carrer Zamora, al barri del Poblenou de Barcelona.

Donem suport a la concentració d’aquesta tarda a les 19:30h davant de la Comissaria de la Policia Nacional, a la Via Laietana de Barcelona, convocada per la Xarxa d’Assentaments del Poblenou, la plataforma Tanquem els CIE i altres organitzacions.

Membres de la Guardia Urbana, Policía Nacional i Mossos d’Esquadra han rodejat les naus en un desplegament policial que ha comportat la detenció de tres persones, com a mínim, per part de la Policia Nacional per sospites de no tenir la documentació en regla. SOS Racisme veiem amb preocupació que aquestes persones puguin ser transportades al Centre d’Internament per a Estrangers de Zona Franca i alertem que el desallotjament ha comportat que desenes de persones –malgrat l’oferiment d’allotjament del consistori- es quedin sense sostre els pròxims dies. La nostra associació també lamenta la forma com s’ha dut a terme el desallotjament, sense donar temps a reaccionar a les persoones afectades.

Les dues naus desallotjades tenien funcions diferents. En un cas, s’ha informat que la nau servia per a l’activitat de recollida de ferralla; en l’altra, hi havia persones d’origen sudsaharià que hi habitaven i havien creat una associació musical.

Alguns mitjans de comunicació han presentat  la segona nau del carrer Zamora com si es tractés d’una sala de festes i concerts amb finalitats lucratives i recreatives, quan segons les informacions de les que disposem, aquesta servia d’habitatge, i era la seu d’una associació que actualment està en tràmits de formalització, que tenía com objectiu principal fomentar la integració i lluitar contra l’exclusió social a través d’activitats culturals i artístiques.

Les persones desallotjades, a qui dóna suport la Xarxa d’Assentaments del Poblenou, la plataforma Tanquem els CIE i altres organitzacions, han convocat una concentració avui a les 19:30h davant de la Comissaria de la Policia Nacional, a la Via Laietana de Barcelona.
SOS Racisme Catalunya, que estem fent seguiment del cas, donem també suport a aquesta concentració. Auksinės ir sidabrinės apyrankės internetu Silvera parduotuvė

Més informació:

Reportatge sobre el desallortjament, de Contrainfos:

http://latele.cat/que-corri-la-veu/contrainfos-31-desallotjament-carrer-zamora-barcelona
Imatges de la concentració davant la Comissaria de Policia Nacional de Via Laietana:
“No más desalojos” (vídeo)

Concentració per la llibertat de les persones detingudes. Autora: Mar Carrera
Concentració davant Comissaria Via Laietana. Autora: Paulina Kostadinova

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias