Iniciatives de control de la immigració il

 El govern americà de l’Estat de Texas ha dut a terme una iniciativa per tal de controlar la immigració il·legal provinent de la frontera amb Mèxic, que permet als ciutadans participar activament en la lluita contra la immigració il·legal, vigilant des de casa seva.. S’ha instal·lat un sistema de vídeo i vigilància en els punts claus de la frontera i són els ciutadans mateixos, que a través d’Internet, poden vigilar i avisar a la policia de tot allò que succeeix a les fronteres. Aquest sistema permet alertar als vigilants fronterers si s’observa un grup de mexicans intentant travessar. És una proposta que no deixa indiferent a ningú.

Aquesta iniciativa del govern de Texas ens planteja algunes preguntes:

 

– Fins a on arriba l’obsessió pel control de les fronteres?

– És ètica aquesta proposta? Es pot involucrar als ciutadans en aquests tipus de mesures extremes de control de la immigració il·legal? Sota quins criteris?

 

Canviem la situació geogràfica i traslladem-nos a l’Estat espanyol. Què succeiria si aquesta mesura s’apliqués a casa nostra? Imaginem que per controlar la frontera amb Ceuta, Melilla, a la costa de les Illes Canàries o a l’Estret de Gibraltar; es dugués a terme aquesta proposta americana. En primer lloc, s’instal·len càmeres de vigilància i un sistema a través del qual nosaltres ens puguem registrar, sense cap tipus de control de les dades proporcionades. En segon lloc, mentre som a casa, relaxant-nos després d’un llarg dia de feina, decidim deixar de veure “Gran Hermano” i preferim entrar a Internet. Finalment, entre bosses de patates fregides, les crispetes i un refresc, passem la nit del divendres així; denunciant sospitosos d’intentar entrar a “casa nostra”. Jugant amb la vida de persones que busquen la seva oportunitat; amb esperança.  No hem d’oblidar que molts d’ells moren quan naufraguen les embarcacions amb les que intentaven arribar a Espanya. O, amb una mica més de sort, són enxampats per la policia espanyola i ràpidament repatriats, o allotjats als Centres d’Internament (CIE’s).

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?