Interior multa amb 9.000 euros a dos activistes antiracistes

 La demanda té origen en la manifestació del passat 27 d’Agost que es celebrà a Salt- Es convocà per respondre al missatge racista de Plataforma per Catalunya- Es presenta una campanya  amb el nom de “Pel Dret a Manifestar-nos”

El dia 27 d’Agost es celebrà una manifestació que va recórrer els carrers de Salt i Girona amb el lema “Aturem el feixisme. Salt diu no al racisme”,  davant els reiterats intents de Josep Anglada de propagar el missatge racista. Aquesta mobilització portarà cua, ja que la Conselleria d’Interior liderada per Felip Puig ha obert un expedient imposant 9.000 euros de sanció per no haver comunicat formalment la convocatòria. Les dues persones acusades son el Mostafà Shaimi i la Sílvia Rispau, conegudes per la seua extensa activitat política.

Per aquesta raó el passat dijous 12 de Gener a les 11h del matí es va realitzar una roda de premsa de presentació de la campanya titulada: 9.000 euros de multa per manifestar-nos contra el feixisme? L’acte tingué  lloc al Col·legi de Periodistes de Girona i va servir per denunciar, segons els promotors, que “l’expedient sancionador, iniciat d’ofici pels Mossos d’Esquadra , forma part d’una estratègia repressiva per intentar impedir el nostre dret a manifestar-nos- en aquest cas contra el racisme i el feixisme. D’aquesta manera es va exigir l’arxiu definitiu de l’expedient. En la roda de premsa hi varen participar el Professor de Pedagogia de la Universitat de Girona Mon Marquès, un representant de la Plataforma Unitat contra el Racisme i el Feixisme , l’advocat Benet Salellas i la Judit Font com a representant de la Campanya. Els organitzadors defensen que fou una mobilització anunciada públicament. El Departament d’Interior, però, argumenta que no se’ls hi va  comunicar res de res.

Benet Salellas, advocat defensor dels activistes, va assegurar que la demanda té un clar caràcter persecutori contra els organitzadors i que la manifestació fou publicitada tant al carrer com en els mitjans de comunicació. En tot cas, el lletrat va voler remarcar que entre la sanció proposada i la falta que se’ls imputa existeix un abisme de desproporcionalitat claríssima, cosa que demostra que la mesura té un clar caràcter exemplaritzant i desmobilitzador per a la ciutadania. En aquest sentit, diversos participants van coincidir en remarcar que aquest cas de persecució política és un pas més en l’intent d’Interior de desmobilitzar als ciutadans, tal com s’havia pogut veure durant els fets ocorreguts a la Universitat de Girona (UdG) amb la visita d’Artur Mas o per la rebuda al Conseller de Sanitat Boi Ruiz a aquest estiu a la mateixa Girona.

Es programen mobilitzacions

Amb el mateix lema que el de la campanya presentada el passat dissabte 21 de Gener es celebrà una manifestació pel centre de Girona que comptà amb la participació de 300 persones. La mobilització finalitzà amb diversos parlaments, entre els quals el d’un membre de la Plataforma contra el Racisme i el Feixisme que féu una crida a no aturar-se en la lluita contra la ultradreta. La manifestació arribà fins a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, on es llegí el manifest de la campanya.  

De la mateixa manera, el passat 23 de Gener es produí una concentració a la porta de l’Ajuntament de Salt, aprofitant el debat d’una moció presentada per la formació “Independents per Salt” en suport a la campanya “9.000 euros de multa per manifestar-nos contra el feixisme?Tant a Salt com a Girona es varen poder sentir greus critiques cap a PxC i demandes de dimissió al conseller d’Interior Felip Puig.

Des de Prou Racisme volem donar suport a aquesta campanya i volem remarcar que, en cas que la manifestació no hagués estat convocada, creiem que una sanció de 9.000 euros es troba completament fora de lloc i coincidim amb  els promotors de la campanya en considerar la mesura de clar caràcter exemplaritzant. 

Podeu seguir el cas a la pàgina web www.peldretamanifestarnos.org

 

Fonts:

Web campanya Pel dret a manifestar-nos

Comunicat d'Endavant

Setmanari la Directa


 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa