#NOTÍCIA: La campanya No votis injustícia recorre Catalunya amb el missatge anti-odi

Sta Coloma, El Prat, Igualada i Malgrat

La campanya No votis injusticia per desactivar el vot racista i xenòfob durant el període previ a les eleccions al Parlament Europeu del passat 25 de maig, ja ha donat els seus fruits. Sota el lema “Primer els de casa? No, primer justícia. Que no et confonguin d’enemic“, la campanya, realitzada amb coordinació amb l’ONG audiovisual Quepo, ha tingut presència en els municipis de la trentena d’entitats implicades: començant per Barcelona, Manresa, Santa Coloma, L’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Malgrat de Mar, entre molts d’altres municipis. Com era previst, s’han organizat accions al carrer per repartir materials de la campanya i parlar amb veïns i veïnes dels perill que suposa votar odi i injustícia, a Barcelona, Manresa, Badalona, Igualada, Vic i Abrera. L’objectiu era qüestionar els discursos racistes que afloressin en una campanya electoral, a Catalunya i l’Estat, menys marcada pel discurs anti-immigració i més per l’eix nacional.
Cartell de campanya

Campanya comunicativa, presència a les xarxes i als mèdia

A més de la difusió local a cada muincipi, s’han fet diverses accions comunicatives, des d’una roda de premsa el dia 6 de maig, el llançament de videos de campanya i una estratègia especial a les xarxes socials.
En concret, el dia 21 de maig, en col·laboració amb les entitats i la xarxa implicada en la campanya, es va aconseguir posicionar el hashtag #jonovotoinjusticia com a Trending Topic (tema que marca tendència) a Twitter, en concret, es va assolir la 4a posició a tot l’Estat. Gairabé 500.000 persones poden haver vist el hashtag #jonovotoinjustica durant el dia 21.
La presència de la campanya als mitjans de comunicació també va ser rellevant, sobretot, recollint el tret d’inici de la iniciativa ciutadana. Algunes notícies van aparèixer a La Vanguardia, El Periódico, Vilaweb o el Setmanari Directa.
En col·laboració amb Quepo, es van llançar petits videos durant la campanya electoral, per ajudar a assenyalar el vot racista i xenòfob. Els videos es van dedicar especialment a discursos del Partit Popular: Missatges d’odi on apareixia Xavier Garcia Albiol (PP), Dret a la Sanitat, amb el candidat popular Miguel Arias Cañete i un tercer sobre Delinqüència, a càrrec de Jorge Fernández Díaz.
Per més informació de les notícies de la campanya, es pot consultar el web.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?