LA CARICATURA DEL NEW YORK POST, UNA OFENSA PER OBAMA

 El reconegut diari nord- americà, The New York Post, ha   generat  una gran polèmica contra el primer ministre afroamericà Barack Obama. 

La publicació d'una vinyeta on es  caricaturitzava a   un ximpanzé   matat  a trets per un polícia, seguida de la frase " hauran de trobar a un altre que escrigui  una nova llei d'estímul econòmic", ha propiciat manifestacions de grups en defensa dels drets civils, davant de la seu central  del diari conservador.

Els antecedents de la vinyeta sorgeixen de  una notícia que va succeir a Connecticut, on  Travis un primat  de  90 kg va estar a punt de matar a una persona i atacar a un coche de la policia.

 

Aquests,  van reduir a la mascota a base de trets fins  arribar a la mort. Per altre banda, Obama,  recentment va promoure un paquet d'estímul econòmic de 787.000 milions de dòlars, que posteriorment va transformar en llei.

 

 Al Sharpton activista de drets civils, ha declarat  que és una caricatura problemàtica degut als atacs racistes que han patit històricament els afroamericans, " sempre se'ns ha comparat amb els primats".

Leroy Comrie, regidor de la ciutat de Nova York ha titllat a la caricatura de "violenta i racista" i manifesta que ha rebut trucades de molts votants indignats

 L'editor en cap del diari, Col Allan,  es va pronunciar per mitjà d'un comunicat argumentat que "la caricatura és una paròdia dels esforços que Washington fa, per revifar l'economia". 

 

L'associació de periodistes negres, no pensen que sigui una coincidència. Diuen que el New York Post hauria de disculpar-se als seus lectors, un cop hagi estat sancionat.

El diari  The New York Post, de caire dretà, és propietat del conglomerat internacional de mitjans de comunicacó News Corp de Ruberth Murdoch. No és estrany que moltes de les seves notícies es mostrin reticents a les polítiques econòmiques engegades per Obama, doncs, representa a molts electors republicans insatisfets  que formen part de l'èlit empresarial del país.

És evident que en aquest cas, no és pot llegir  entre línies…

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?