LA DOBLE VULNERABILITAT I EL PAPER INSTITUCIONAL

  El Ministeri d' Assumptes Socials, juntament amb el recent creat Ministeri de l' Igualtat, han dut a terme una nova campanya en contra de  la violència sexista, especialment adreçada a les dones immigrants

Les dades proporcionades pel Ministeri de l'Igualtat són preocupants, el 44.3% de les dones assassinades l'any passat a Espanya, eren immigrants.

Tanmateix, tot i ser  una dada significativa, no es pot generalitzar en el tema, utilitzant discursos generalistes com ara:

" Els immigrants són més masclistes i violents" "les dones immigrants están acostumades als maltractaments"…

 

El Pla d' Atenció i Prevenció de la Violència de Gènere a la Població Estrangera Immigrant que  està desenvolupant  actualment el Ministeri de l'Igualtat, pretén donar una major resposta a les dones immigrants, que són les més vulnerables  a violència de gènere.

L'estudi manifesta que el creixement del  número de víctimes estrangeres és degut a diferents variables que tenen a veure, amb el lloc de procedència o, amb les costums de cada país.

És evident que es deixa de  banda, la cojuntura social i econòmica que s'han d'enfrontar cada dia, els ciutadans estrangers . No és que vulguem justificar, ni molt menys, els actes de violència sexista perpetuats per immigrants, però si volem resaltar que els indicadors utilitzats, no són prou empírics.

De fet, si tenim en compte el component demogràfic, en el qual es mostra que la major part  d'agressors  comprenen entre els 20- 49 anys d'edat, també podem veure que la proximació no és del tot correcte, donat que la població immigrant acostuma a ser jove, en comparació amb la població espanyola.

més informació a http://www.migualdad.es/

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023
fotonoticiacat