La Falange desfila amb total impunitat per Barcelona.

 Entre 20 i 30 persones es manifesten davant la seu d’Òmnium Cultural. – La concentració fou autoritzada per la conselleria d’interior. – La concentració antifeixista en resposta als falangistes acaba amb 6 identificats.

La demagògica i  lamentable verborrea racista i feixista arribà el dissabte per la tarda a la seu d’Òmnium Cultural, entitat que fou fundada en ple franquisme (1961) i que des de llavors cerca la promoció i normalització de la llengua, cultura i identitat nacional catalana. Què volen aquesta gent?”, es devien preguntar els antifeixistes que es van manifestar en contra de la falange, les membres d’Òmnium que es trobaven a la seu en aquell moment i els nombrosos vianants que passaven per allà. Per sort però, “aquesta gent” acabaren fent un ridícul important tot demostrant el gran poder de convocatòria de la marginal Falange Espanyola y de las JONS, que només aconseguí reunir 20 persones, segons informa el Setmanari La Directa.

 

Així, els falangistes es van abillar amb banderes espanyoles i falangistes i es dirigiren fins a la porta d’Òmnium, que es troba al carrer Diputació, vora Pau Claris. Els concentrats es van dedicar a amenaçar de mort als simpatitzants catalanistes, mentre aixecaven el braç a la romana i lloaven a Franco i Primo de Rivera. Tot plegat regat amb el lema “Òmnium Cultural, Parásito Social. Si algú no sabia a que es refereix el concepte “caspós” aplicat en termes polítics, allà en tenia la definició més fidel a la realitat.  

 

Paral·lelament, un grup d’antifeixistes es concentraven per protestar contra la convocatòria falangista. Prèviament, diverses entitats de l’Esquerra Independentista  havien demanat a la conselleria d’Interior que no tolerés la celebració d’un “acte feixista amb una clara intenció coaccionadora vers Òmnium Cultural i el conjunt de persones que treballen per la llengua i cultura catalanes”. Per tal d’evitar incidents, una unitat d’antiavalots es situà enmig dels dos grups i Falange continuà marxant fins a Rambla Catalunya, on els portaveus llegiren un comunicat on s’exigia la retirada de subvencions a Òmnium. Moments després l’acte finalitzà amb la cantada de l’himne falangista“Cara al Sol”.

 

 Doble raser 

Entre un fort sentiment d’indignació i rebuig per part dels veïns i les persones que es trobaven amb l’espectacle falangista, els mossos no van encerclar ni identificar en cap moment als ultradretans. En canvi, van procedir a identificar a 6 militants de l’Esquerra Independentista. Segons informa La Directa, aquests independentistes identificats havien recriminat la presència d’un grup de caps rapats davant la seu d’Òmnium. Els individus resultaven ser policies nacionals de paisà, fet que va desencadenar la identificació.

 

Des de l’antiracisme i l’antifeixisme volem denunciar una volta més la mala praxis de la Conselleria d’Interior, autoritzant manifestacions que inciten a l’odi i reprimint al mateix temps les organitzacions que gosen fer-hi front. Per últim, volem recordar la impunitat amb que actua l’extrema dreta al nostre país, en aquest cas contra organitzacions culturals i polítiques catalanistes. El cas més lamentable el trobem setmana rere setmana al País Valencià, on de forma contínua es produeixen amenaces, coaccions i agressions contra tot allò que faci olor a catalanisme/valencianisme cultural i polític. Ja n’hi ha prou!

 

 

–> Fonts:

 

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?