#COMUNICAT: La Fiscalia per primera vegada actua davant les devolucions “en calent” i investigarà també la pallissa al noi camerunès

autoriaprodeinL’actuació de la Fiscalia davant les “devolucions en calent” a la frontera de Melilla és històrica. Si d’una banda el Govern espanyol pretén legalitzar les devolucions en calent, de l’altra la Fiscalia, per primera vegada en la història de la justícia a l’Estat espanyol, ha incoat diligències d’investigació penal per considerar que les devolucions en calent que es mostren en els video 1 i video 2 poden ser delicitives.

Una de les víctimes del segon video (que es pot visibilitzar al final de la notícia) és Danny, un noi d’origen camerunès de 23 anys que va quedar insconscient arran de la pallissa de la Guàrdia Civil i que va ser objecte d’una devolució en calent.
Això passa després que el Partit Popular, al govern espanyol, presentés fa uns dies una esmena a la Llei Orgànica de Protecció de Seguretat Ciutadana (que proposava reformar l’actual Llei d’Estrangeria), per “legalitzar” des devolucions en calent. Segons denunciàvem en un comunicat conjunt amb la xarxa Migreurop, amb aquesta acció el govern lesiona de forma flagrant el dret comunitari així com tractats i convenis internacionals.
Davant la queixa de nombroses persones a la inacció de la Fiscalia en els afers que ocorren a la frontera sud, la Fiscalia va respondre el següent, com cita SOS Racismo Madrid en un comunicat:
“Se acusa recibo de su escrito que ha tenido entrada en esta Fiscalía General del Estado por correo electrónico y con el que se ha incoado el procedimiento de referencia. Le informamos que por el Ministerio Fiscal se realizan las actuaciones oportunas para el esclarecimiento de los hechos en las Diligencias de Investigación Penal 17/2014 incoadas en fecha 20 de octubre de 2014 por la Fiscalía de Área de Melilla.
Agradecemos su correo.
Atentamente”
Consulteu el comunicat sencer de SOS Racismo Madrid.
Video 1 – Frontera de Melilla 15 octubre 2014

Así defiende “España” el ministerio del interior. from Asociación Pro.De.In. Melilla on Vimeo.
Video 2 Frontera de Melilla 15 octubre 2014


Así defiende “ESPAÑA” el Ministerio del Interior (2) from Asociación Pro.De.In. Melilla on Vimeo.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18