La iniciativa per la regularització de migrants arriba al Congrés

La ILP impulsada per col·lectius migrants cerca facilitar els papers a prop de mig milió de persones en situació irregular.

Aquest és un article publicat a Público.es

Representantes de más de 900 organizaciones se concentran en el exterior del Congreso este miércoles con motivo de su entrega de cajas con firmas para la regularización extraordinaria de personas migrantes.

 

Al voltant de mig centenar de persones s’han concentrat aquest dimecres enfront del Congrés per a celebrar que han aconseguit superar les 500.000 signatures necessàries per a tramitar la iniciativa legislativa popular (*ILP) que persegueix la regularització de mig milió d’immigrants.
El lliurament de les més de 700.000 signatures aconseguides es realitzarà dijous que ve en l’Oficina del Cens Electoral, que s’encarregarà de verificar-les amb dades censals.
Integrants dels més de 900 col·lectius que han treballat durant l’últim any a recollir les signatures s’han concentrat davant la Cambra Baixa amb una pancarta amb el lema “La lluita col·lectiva ens porta fins aquí, exigim l’aprovació de la *ILP” i a l’uníson han clamat “regularització ja”.

Aconsegueixen 500.000 signatures perquè el Congrés debati sobre la regularització de mig milió de migrants
PÚBLIC
Perquè el Congrés tramiti una *ILP és necessari aconseguir mig milió de signatures, i en aquest cas, s’han aconseguit més de 700.000: “Aquest esforç representa una cadena humana enorme de milers de voluntaris que han recorregut els carrers d’Espanya per a recol·lectar aquestes signatures”, ha dit la portaveu de la campanya impulsora Essencials, Edith *Espínola.
Aquesta iniciativa legislativa popular està entre les cinc amb més suport de la ciutadania, ha afegit. “No és impossible, només falta voluntat política per a ajudar a les més de 500.000 persones que no poden obrir un compte bancari, treballar dignament o viatjar i anar a veure a la seva família”, ha opinat un dels assistents.
Des del moment en què les signatures es lliuren a l’Oficina del Cens Electoral, l’organisme ha de verificar-les perquè durant els següents sis mesos se celebri un debat parlamentari. “Ara és el torn dels diputats i diputades”, han subratllat els promotors en un comunicat.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?