La policia britànica realitza arrestos només per a ampliar la base nacional de perfils genètics

 Quan la policia deté a una persona al Regne Unit és probable que reculli una mostra del seu ADN i després la guardi a la base de dades nacional.

La Comissió de Genètica Humana – un organisme independent assessor del Govern- va publicar fa uns dies l'informe “Res a amagar, res a témer?”, on explica que la policia realitza arrestos de manera rutinària només per a fer més extensa aquesta base de dades.

A més, aquest document demostra que la pràctica de la policia té un “efecte desproporcionat” sobre determinats grups ètnics. Per exemple: els joves negres estan “molt sobre representats”, ja que més del 75% que tenen entre 18 i 35 anys hi estan registrats. 

Per aquest motiu, l’informe reclama que hi hagi unes normes que estableixin quan és legítim prendre la mostra, ja que consideren que no es pot fer per sistema, tal com publica el diari The Guardian.

Tanmateix, la comissió critica el fet que el Parlament britànic va permetre en tot moment la posada en marxa d’aquesta base de dades. El president, Jonathan Montgomery, va declarar: “s’ha tornar bastant comú prendre mostres d’ADN en els arrestos policials”.

El president explicava que moltes de les persones que apareixen a la base de dades era perquè havien estat arrestades, no condemnades com hauria de ser. A part, segons l’organisme, el nombre de perfils genètics de persones innocents pot arribar al milió.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)