Llei per tancar empreses que treballin amb persones en situació administrativa irregular a Fran

 El Govern francès ha anunciat una llei que preveu el tancament de les empreses que contracten o utilitzen a persones immigrades en situació administrativa irregular. A França, és comú que els estrangers treballin, sovint en restaurants, en el sector de la neteja i en construcció.

Segons el ministre de Treball, Xavier Darcos, i el d’Immigració, Eric Besson, el text de la nova llei estarà enllestit d’aquí a poques setmanes. Aquesta normativa donarà poder als delegats del Govern de cada província per a tancar els establiments que treballin amb estrangers sense papers.

Pel que fa als treballadors, Darcos va afirmar rebran una indemnització quan l’empresa tanqui, tant els treballadors que no tinguin permís de treball com els que, per qüestions administratives, hagin de tornar al seu país d’origen.

A més a més, la normativa també contempla les sancions i les multes per a les empreses que subcontracten a unes altres amb treballadors en situació irregular.

Les dades del Govern de Nicolas Sarkozy indiquen que les persones en situació irregular porten a terme un treball que constitueix el 4% del Producte Interior Brut (PIB), és a dir, aproximadament 60.000 milions d’euros, una quantitat equivalent al pressupost anual d’Educació del país, com va afirmar Darcos.

Des de fa vuit setmanes, un grup molt nombrós d’immigrants en situació administrativa irregular (al voltant de 5.000 persones) està fent vaga, per reclamar així la seva regularització. Aquest col·lectiu es concentra per manifestar-se al davant dels restaurants i edificis en obres on treballen per a que el manifest tingui més ressò.

Els sindicats desconfien de la mesura i la qualifiquen “d’inservible”. A més a més, la primera secretaria del Partit Socialista francès, Martine Aubry, va reclamar una regularització àmplia per les persones immigrades, ja que segons càlculs del Govern passen les 300.000.

Per altra banda, l’eurodiputat socialista Vincent Peillon va recolzar l’opinió d’Aubry, afirmant que “per a que França sigui fidel a la imatge que té de lluitadora per la llibertat i de país que defensa els drets humans, s’ha d’acollir a aquesta gent”.

S’ha de recordar que el Govern francès últimament està prenent unes mesures dràstiques de gran repercussió en la matèria: el desmantellament al setembre dels campaments improvisats d’immigrants a Calais amb la posterior expulsió en avió de varis immigrants i el llançament del debat sobre la identitat nacional francesa, on el paper de la integració dels immigrants és molt important.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

WebLleiRacista
EntrevistaCheikhPublico