Manifestació pel Raval en recolzament a la vaga de fam i contra els CIES

 Ahir a la tarda va tenir lloc una manifestació pels carrers del Raval, barri amb un gran nombre de població migrant, en suport a la vaga de fam que els presos del Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca han dut a terme al llarg d'aquesta setmana. En la marxa han participat entre 150 i 200 persones. S'ha anat parlant amb un gran nombre de persones, explicant-los el motiu de la protesta i la situació al CIE.

Després de recórrer diversos carrers del barri del Raval, entre crits de "Tancarem els Centres d´Internament", “Fuego, fuego, fuego a los CIE”, o “Abajo los muros de las prisiones”, s'ha arribat al Paral•lel, on s'estava celebrant una festa massiva al carrer amb més de sis escenaris. La marxa s'ha endinsat per la zona de la festa i s'han anat prenent escenaris, fins a tres, on s'han desplegat pancartes en què s’hi llegia "No més morts per papers" o "Cap mort sense resposta". A més a més, quan s’ha pogut, s'ha intervingut el micròfon i, quan no, s'ha explicat el motiu de l'acció pel megàfon. Així mateix, s'ha anat explicant la situació del CIE a peu de carrer entre la gent que hi havia allà.

Tenim constància que la vaga de fam es manté en peu, a càrrec, com a mínim, d’uns cinc interns. Val a destacar que, segons s'ha pogut saber, la policia els continua acovardint. En la nit del divendres a dissabte, almenys una persona va ser maltractada per algun policia. La situació continua sent molt complicada. Així mateix, des de la direcció del CIE, cada vegada s'estan posant més obstacles a les persones que acudeixen a realitzar-hi visites i a parlar amb els familiars. Val a dir també que divendres passat van tornar a posar moltes dificultats per a realitzar les visites, i van amenaçar de restringir-les. Fins i tot, diverses persones se les va fer fora a empentes del lloc on esperaven per accedir a les visites. Es continua treballant des de fora per continuar donant suport a les persones que estan tancades, i avui tindrà lloc una assemblea del Grup de Solidaritat amb la Vaga de Fam en què es decidirà com es continua treballant des de l’exterior del centre d'extermini de la Zona Franca. La lluita contra els CIE continua endavant, tant des de dins com des de fora.

Aquesta noticia s'ha extret de:  /mislatacontrainfos/

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?