MARXES NEONAZIS A MADRID, IMPUNITAT TOTAL

 Les continuades marxes de grups  neonazis per Madrid, han generat la indignació de les associacions  antifeixistes  que centren la seva lluita contra la  intolerància, el racisme i els immigrants.   

Les ONG “Movimento contra la Intolerància”, SOS Racisme, i associacions per immigrants Aesco, acusen a la Delegació del Govern de Madrid, la impunitat  que tenen aquests col·lectius per manifestar-se per la capital.

Durant l’últim any, una desena de grups d’ultradreta han desfilat pels carrers de la ciutat, ocasionant  desperfectes i enfrontaments, sense exercir-se un major control  per part de la Delegació del Govern.

Un exemple  n’és el succeït el  darrer dissabte 28 de març al Pont  de Vallecas (Madrid),on  mig miler de neonazis es van manifestar  amb el consentiment de la Delegació del Govern i el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, les  instàncies  que donen  el vist i plau.

Els manifestants portaven bats de beisbol i cascos  de la Policia, van insultar a immigrants, van fer crits en contra de  Carlos Palomino ( veí de Vallecas assassinat fa dos anys per un ultradretà) i  van entonar  càntics nazis. Tots aquests actes estan penats amb la presó  segons el Codi Penal, en quant la provocació de l’odi (Art. 510) i la difusió de delicte de genocidi (Art, 607).El perill que suposava autoritzar una marxa d’aquestes característiques, ja va ser augurat per les associacions en defensa dels drets humans.

Tanmateix, els agents de la Unitat de Intervenció Policial, no van identificar a cap manifestant, però si que van detenir a una vintena de antifeixistes  que participaven en una contra manifestació. Com a protesta,  25 antifeixistes  el passat  dimecres van ocupar  la sede del PSOE a  Vallecas i van enviar un vídeo en el qual mostraven la seva acció pacífica, tot denunciant  la complicitat absoluta i descarada del PSOE i  de la Policia amb els  grups radicals

Davant la polèmica, un  portaveu de la Delegació del Govern, va  anunciar un  expedient sancionador al “Movimento Patriótico Socialista” – partit polític que organitzà la marxa- per no complir el recorregut.  El qual  va transcórrer a la M-30  i després sense prèvia autorització es va  desviar al barri de Vallecas del jove assassinat

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa