Massacre a Melilla: no són morts, són assassinats

El passat 24 de juny aproximadament 2000 persones van tractar de traspassar el perímetre fronterer cap a Melilla, a l’enclavament espanyol del Nord d’Àfrica. Durant el salt a la tanca, que van poder intentar 133 persones, tant la policia marroquina com l’espanyola van actuar amb extremada violència i brutalitat.

Una actuació policial que va tenir com a resultat fins llaura, 37 persones negroafricanes mortes (que van morir del costat marroquí), 76 ferits, 13 dels quals es troben en estat greu, segons va informar La Delegació del Govern de Melilla.

A aquesta massacre es suma la resposta del govern espanyol, que la va qualificar d’assalt violent’ i va culpabilitzar a les ‘màfies internacionals’, en paraules del president Pedro Sánchez. El govern, per tant, emetia un discurs legitimador, que no es responsabilitza dels assassinats que el racisme institucional i policial que s’està exercint des del país amb les polítiques migratòries i la hipermilitarització de les fronteres.

Mentrestant, des de Brussel·les, la Comissió Europea s’ha limitat a “lamentar les morts” i a donar suport a l’actuació del Govern Espanyol; a més de també qualificar com “assalt violent” el salt de la tanca.És destacable que d’ençà que Espanya va fer un nou acord securitari amb el Marroc, la repressió i control contra la població migrant s’ha multiplicat.

Ambdós països juguen a la política del xantatge, amb el Sàhara Occidental com a premi i les persones migrants com a moneda de canvi.Des de SOS Racisme Catalunya condemnem la massacre de Melilla i exigim responsabilitats al Govern actual d’aquesta operació conjunta amb Marroc, en la que s’ha utilitzat a milers de persones (negres) com a moneda de canvi.

La necropolítica de la fortalesa Europea usa l’amenaça de mort, així com la mateixa mort dels cossos negres, empobrits del sud global en beneficis per a una indústria que inverteix en el negoci del control migratori i d’un sistema que sosté la piràmide dels privilegis sobre l’eix de la raça i de l’espoli dels països del sud global.

En protesta contra aquestes polítiques migratòries, en rebuig a aquests assassinats continuats a les fronteres i en suport als supervivents de Melilla, les col·lectives de Melilla i  antiracistes de tota Espanya han cridat a fer una convocatòria unificada el pròxim divendres 1 de juliol a les 19:30h. Ens hi unim i sortim als carrers.

 

 

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)