Merkel proposa la prohibició de l

 NPD és l’hereu del partit nazi a Alemanya- La proposta arriba després del descobriment d’una trama neonazi assassina – La policia alemanya sota sospita.

La cancellera alemanya Angela Merkel va proposar tornar a obrir el procés d’il·legalització del Partit Nacional Democràtic (NPD), després del descobriment dels crims comesos per una banda neonazi . A l’any 2.000 ja es va llençar aquesta idea, però fou rebutjada pel Tribunal Constitucional del país per motius de forma. Tot i això Merkel i la cúpula de la Unió Cristianodemòcrata no s’han donat per vençuts i al congrés del partit celebrat a Leizpig el 14 de novembre es va presentar una moció en aquest sentit.  Però la operació compta amb reticències. El ministre d’interior del país Holger Hövelmann ha explicat que l’NPD està farcit d’infiltrats. Si s’ilegalitza la formació els infiltrats es retiraran, i això pot fer “apagar” la llum als serveis secrets alemanys, que passarien a no controlar el que passa entre els cercles neonazis.

 La trama s’ha descobert arran del suïcidi de dos neonazis, els quals van cometre presumptament l’assassinat d’almenys 9 immigrants i un policia entre l’any 2.000 i 2.007. En total però, el terror ultra a Alemanya ja suma 147 morts en 20 anys, entre els quals trobem immigrants, rodamóns, militants de l’esquerra o policies executats a boca de canó o apallissats en estacions de metro, carrers o subterranis. La xifra, sens dubte, esparvera i contrasta amb la poca incidència del radicalisme islàmic al país, on no ha fet cap gran atemptat.

 Nationalsozialistischer Undergrund (Clandestinitat Nacionalsocialista)

 Aquest seria el darrer grup nazi descobert. Estava format per una dona (Beate Zschape) i els dos homes trobats morts (Uwe Bornhardt i Uwe Mundlos)provinents de Turíngia, els quals en total estarien implicats en 10 assassinats en sèrie, 14 atracaments bancaris i tres atemptats amb bomba, que van causar desenes de ferits. Com pot ser que 3 coneguts neonazis fitxats per la policia hagin pogut estar 14 anys en la clandestinitat realitzant tots aquests delictes? Aquí arriba la part més fosca de la història, la que explica el trist paper jugat per la policia alemanya en tot aquest assumpte. Els fugitius eren vells coneguts de la policia, perquè van participar en trobades del grupuscle neonazi Türingscher Heimatschutz,el qual tenia vincles amb l’NPD. La persona que va reclutar al trio de Turíngia – Tino Brandt- fou vicepresident regional de l’NPD i col·laborador de la policia política alemanya (BfV). El president del cos policial a Turíngia era Helmuth Roewer fins al 2000 i fou un dels finançadors del vicepresident regional, amb 200.000 euros. A més, un agent del cos de BvF es trobava misteriosament prop dels escenaris de 6 dels 10 assassinats de quiosquers turcs atribuïts a NU en els últims anys. Aquest agent també fou testimoni directe d’un altre atemptat.

 Els nazis varen estar desapareguts fins que se’ls va trobar morts en una roulotte, després d’efectuar el robatori d’un banc. Prèviament havien fugit de la seua casa en flames. La dona que queda s’entregà a la policia.  A la caravana es trobà el material genètic que explicaria fins a 35 delictes sense resoldre disseminats arreu del país i un DVD de 15 minuts on es reivindicaven assassinats a comerciants i la col·locació d’una bomba a uns comerços turcs de la ciutat de Colònia que provocà 22 ferits al 2004. Seria ser massa ingenu pensar que la policia no hi té res a veure si tenim en compte que a la casa incendiada s’hi van trobar papers que només poden estar en mans de confidents dels serveis secrets.

Un altre dels errors que s’imputa a la intel·ligència és el menysteniment sistemàtic de la violència xenòfoba durant anys, amb una munió de casos d’agressions amb mòbils que apuntaven a casos de xenofòbia que varen ser descartats i atribuïts a accions sense cap relació entre elles. En aquesta línia, alguns crítics també assenyalen que la policia hauria concentrat les seues forces en controlar grups de l’esquerra, al considerar-los a priori més intel·ligents i perillosos que els nazis. 

Alerta antifeixista europea

 El més preocupant és la possible extensió d’aquest tipus de violència amb l’agudització de les conseqüències socials de la crisi econòmica i la utilització que fan d’aquesta situació les ideologies racistes, assenyalant al col·lectiu immigrant com el principal culpable de gairebé tot. L’avís el tenim a Alemanya, però també a Öslo o a França amb el Front Nacional o al nostre país amb una PxC cada cop més desbocada en el seu discurs de l’odi i amb uns partits que n’acaben assumint el discurs o amb una permissivitat vers les manifestacions feixistes que fa feredat. Per tant, que no es digui que no estem avisats: ens trobem davant d’una gran amenaça que pot fer trontollar la convivència i la cohesió social arreu i a la qual cal plantar-li cara.

 Des de ProuRacisme volem fer difusió d’aquesta problemàtica i per això us enllacem unes quantes fonts on podreu comprovar la gravetat de l’assumpte. D’altra banda volem donar suport als col·lectius antifeixistes alemanys, sempre al peu del canó per lluitar contra la foscor feixista amb un activisme militant exemplar en dedicació, valentia, dignitat, compromís i orgull antifeixista.

 

http://www.lavanguardia.com/internacional/20111116/54238942072/el-terrorismo-neonazi-causa-147-muertes-desde-1990.html

 

http://www.lavanguardia.com/internacional/20111114/54238130880/merkel-cree-vergonzoso-el-asesinato-de-inmigrantes-por-neonazis.html

 

http://www.lavanguardia.com/internacional/20111116/54238221344/la-fiscalia-alemana-no-ve-relacion-entre-el-espionaje-y-los.html

 

http://www.324.cat/noticia/1463906/mon/Merkel-proposa-prohibir-lultradreta-NPD-despres-de-lassassinat-dimmigrants

 

http://bertrancr.wordpress.com/2011/11/13/els-assassinats-del-kebab-enfronten-alemanya-a-la-pitjor-mena-de-terrorisme-ultradreta/

 

http://bertrancr.wordpress.com/2011/11/15/terrorisme-ultradreta-alemanya-npd-prohibicio-partits/

 

 http://bertrancr.wordpress.com/2011/11/18/quan-els-serveis-secrets-encara-no-sabien-res-els-nazis-ja-ho-cantaven-tot/

http://bertrancr.wordpress.com/2011/11/18/concert-nazi-poble-nou-ultradreta-turingia/

 

http://bertrancr.wordpress.com/2011/11/15/terrorisme-ultradreta-alemanya-npd-prohibicio-partits/

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa