#NOTÍCIA: Moltes gràcies per participar a la manifestació “Prou Racisme!”

Moltes gràcies per venir a la manifestació o per donar-hi suport. Moltes gràcies per fer de la del 19 de març, una mobilització històrica. Més de 15.000 persones van omplir els carrers de Barcelona a favor dels drets humans, des de l’Estació de França fins a la platja. I altres tantes persones ho van fer a una trentena de ciutats europees i altres municipis catalans.

La ciutadania ha fet, un gest rotund per dir prou a les polítiques racistes de les institucions que ja no ens representen. Als lemes oficials de la manifestació, Prou Racisme, prou islamofòbia, Feixisme Mai Més, prou LGTBIfòbia i Benvingudes refugiades (#RefugeesWelcome), es van sumar les crides de les persones manifestants, totes reclamant el respecte dels drets humans i per la igualtat de drets.


Les entitats i plataformes vam convocar a la manifestació des de la plataforma conjunta Unitat contra el Feixisme i el Racisme, amb el suport destacat de Stop Mare Mortum, una altra plataforma conjunta, i les entitas CCAR i SOS Racisme. Però va rebre el suport d’un centenar d’entitats que també van encapçarla la marxa. Així com polítics de tots els partits, a excepció del Partit Popular i Ciutadans, i representants de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat i el Parlament de Catalunya.
“S’ha demostrat que la ciutadania es posiciona en contra de l’acord entre la Unió Europea i Turquia, i que a diferència dels estats vol assumir la responsabilitat d’acollir a totes les persones que ho necessitin independentment de la seva nacionalitat i motiu de desplaçament”, va valorar Toni Borrell, portaveu d’Stop Mare Mortum.


Durant el recorregut de la marxa es van organitzar diferents punts d’acció i reivindicació: el Triangle Rosa, a l’entrada del Parc de la Ciutadella, on es va recitar poesia amb Patto i Red Ojais contra la LGTBIfòbia. Davant l’Estació de França, punt representatiu de les grans migracions espanyoles als anys 30 i 50, el grafiter Cráneo recorda que “Totes som migrants” al seu grafiti. A Pla de Palau, davant l’Oficina d’Estrangeria, s’ha llegit un text condemnatori de l’acord entre la UE i Turquia. A la plaça d‘Antonio López, mercader i esclavista català, hem denunciat aquest obscur passat ballant capoeira. Al Museu d’Història de Catalunya, s’ha recordat l’assassinat de William Pacheco al Maremàgnum. Un cop entrada la manifestació a la Barceloneta, el cantant Peret Reyes ha denunciat la gitanofòbia amb la seva rumba catalana a la plaça Poeta Boscà. I davant la platja s’ha situat l’escenari final on The Gourmet Vocal Quartet ha interpretat espirituals negres, i també han actuat la Rosa Sánchez, Malamara, Jeebi i Lamine Sarr, del Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes.
Abans de l’acció final, on les persones participants a la manifestació han dibuixat una catifa de benvinguda fins al mar, amb roba de colors, en Ahmed Galai, president de la Lliga Tunisiana pels Drets Humans, Premi Nobel de la Pau 2015, ha denunciat des de d’alt l’escenari la violació de drets perpetuada pels governants europeus.
Imatge de la mobilització Prou Racisme el 19M
Mobilització “Prou Racisme!” el 19 de març 2016, de l’Estació de França fins a la platja.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?