Mor Dorothy Height

 Dorothy Height, presidenta del National Council for Negro Women durant més de 40 anys, activista per la lluita per a la igualtat de drets de la població, fent especial èmfasi en el col·lectiu femení, va morir dimecres 21 d’abril de 2010 a Washington .

La seva lluita fou constant i de la mateixa manera que prengué part en la famosa Marxa sobre Washington, encapçalada per Martin Luter King el 1963, presencià com a convidada d'excepció probablement com una de les culminacions de la seva tasca en pro de la igualtat, el dia de la presa de possessió del càrrec a Barack Obama.

Dorothy Height és segurament, juntament amb Rosa Parks (protagonista del famós episodi en què es negà a cedir el seu seient de l’autobús a un blanc), una de les activistes més important i coneguda, de les que lluitaren contra la segregació racial als Estats Units. Dimecres 21 d’abril de 2010 va morir a Washington a l’edat de 98 anys.

Les seves vivències permeten veure com un racisme normalitzat i interioritzat per la mateixa població negra facilitava el manteniment de la discriminació i la segregació racial. Dorothy Height fou plenament conscient d’aquesta situació, quan en voler entrar en una escola universitària de Nova York, va rebre una negativa a ser acceptada perquè el centre ja havia superat la ridícula quota de dos negres per any a les seves aules. «Vaig trigar molt a adonar-me que era per una qüestió racial» afirmava Height en les seves memòries. Fou en aquest punt quan prengué plena consciència d’aquesta realitat: “We are not a problem people; we are a people with problems. We have historic strengths; we have survived because of family".

La seva lluita feminista i antiracista ha estat constant durant tota la seva vida. L’any 1994 rebé la Medalla Presidencial de mans de Bill Clinton i deu anys després fou George Bush qui li atorgà la Medalla d’Or del Congrés dels Estats Units. Molts dirigents polítics i organitzacions socials ja han expressat el seu dolor per aquesta gran pèrdua. Però Height morí al peu del canó deixant clara la seva intenció, fa pocs dies realitzà la seva última aparició a la ràdio i féu la següent afirmació: «El més important ara és que no aneu pel vostre compte i que us uniu als altres. Organitzeu-vos, busqueu la manera de servir l’altre, ajudeu perquè això segueixi endavant».

 

Més informació aquí.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

WebLleiRacista
EntrevistaCheikhPublico