"Nadal Blanc" i xenòfob

 Novament, els dirigents italians són noticia per les seves polítiques i iniciatives racistes. En aquesta ocasió ha estat el municipi de Coccaglio (Llombardia, al Nord d'Itàlia), liderat pel partit xenòfob Lega Nord, que ha impulsat el "Nadal Blanc", un pas endavant en l'ascensió del racisme al país.

Amb aquesta iniciativa volen expulsar abans de les festes nadalenques a totes les persones immigrades residents al poble que es trobin en situació irregular. Amb aquest objectiu, fa un parell de setmanes han donat inici els controls casa per casa per localitzar i detenir aquestes persones.

Escàndol nacional

Segons una llei de seguretat censurada recentment, qualsevol municipi italià pot verificar si els seus residents estrangers tenen el permís vigent per a viure al país i deportar-los en el cas que el tinguin caducat.

 

La iniciativa local de Coccaglio -amb una població de 7.000 habitants- ha provocat un escàndol nacional degut a que aproximadament un quart dels residents d’aquest municipi són estrangers.

 

Els crítics han assenyalat que el nom de l’operació ratlla el feixisme, no obstant, un portaveu del municipi el  va justificar explicant que aquesta iniciativa acabarà el dia de Nadal i que el nom no compta amb connotacions religioses o racistes.

 

La portaveu del partit Liga Norte, Nicoletta Maggi, va manifestar que, segons el l’alcalde de la ciutat, el suposat nom de l’operació no consta en cap document ni en l’acte de l’administració de l’informe. A més a més, la portaveu va assegurar que el bateig a l’operació l’havia fet el diari d’esquerres La Repubblica per a desacreditar i qualificar els integrants del partit de “racistes rabiosos”.

 

Segons Maggi les autoritats “només estan aplicant la llei” amb aquesta operació. No obstant, l’autor de la notícia va garantir a la BBC (que ha estat la font d’aquest article) que no l’havia inventat, així com que l’alcalde li va ratificar que la denominació no oficial de l’operació era “Nadal Blanc”

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias