NO a la repressió, SÍ al lliure exercici dels drets i les llibertats a Catalunya

Avui fa un any, més de dos milions de persones es van congregar en diferents col·legis electorals per defensar el dret a decidir el futur de Catalunya en un referèndum. Un dret a l’empara de la Carta de les Nacions Unides i del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics (1966).

Violència policial l'1 d'octubre. Autoria: Susana Vera.
Violència policial l’1 d’octubre. Autoria: Susana Vera.

L’Estat espanyol va respondre amb una forta repressió policial, que va provocar escenes de violència i centenars de persones ferides. Un any després, líders socials i polítics continuen empresonats o a l’exili, centenars de càrrecs públics estan encausats, sota acusacions de violència totalment inversemblants.

Davant d’aquesta situació, el Consell de SOS Racisme Catalunya ha decidit donar suport als actes convocats per avui. No es tracta només de rememorar aquella jornada de compromís i solidaritat, de denunciar la repressió i d’exigir l’alliberament immediat de tots els presos i preses polítiques, sinó també de reclamar una solució autènticament democràtica a l’actual conflicte polític, allunyada de l’autoritarisme, de la repressió i de la violència.

Ens sumem, doncs, a l’acte organitzat per Lafede.Cat per avui, 1 d’octubre, a les 13 h. a la placeta del CAP del Guinardó (carrer de Teodor Llorente, 26) sota el lema “PER LA CONVIVÈNCIA, LA DEMOCRÀCIA I LA LLIBERTAT: NO A LA REPRESSIÓ”.

També donem suport a la manifestació de la tarda, convocada per diverses entitats, a les 18.30h, a la Plaça de Catalunya de Barcelona.

Les treballadores de SOS Racisme disposaran lliurement del seu temps per poder sumar-se, si així ho desitgen, tant als actes del matí com a la manifestació de la tarda.

Barcelona, 1 d’octubre del 2018

Consell de SOS Racisme Catalunya

[Autoria de la foto: Susana Vera]

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa
ArticleJosep_Vinicius (1)