No a les convocatòries xenòfobes de l'Eixample

SOS Racisme davant la propera mobilització de la plataforma Eixample Sostenible per la possible obertura d’una autoescola xinesa al barri vol denunciar que:

  • La motivació xenòfoba que fins ara intentaven ocultar aquest col·lectiu de veïns queda clara en la convocatòria de l’acte: “Per la desmesurada concentració xinesa”. El problema no eren els comerços xinesos, ara regulats per una moratòria municipal, sinó qualsevol presència pública d’una comunitat d’origen estranger que també són veïns i veïnes del barri. Aquestes declaracions fomenten el racisme i posen en perill la convivència al barri, on ja han aparegut pintades xenòfobes.
  • Un barri el composen tots els seus veïns i veïnes independentment del seu origen. Això vol dir que no hi ha cap justificació, només la xenòfoba, per categoritzar a uns com a defensors de la qualitat del barri i a als “altres” com a culpables de tots els problemes, en funció del seu origen.

Davant aquesta situació, SOS Racisme fem una crida a :

  • Als responsables polítics del districte i les forces de seguretat perquè vetllin per evitar qualsevol vulneració dels drets i agressions als comerços i a les persones d’origen xinès del barri.
  • A tots els veïns i veïnes de l’Eixample perquè no segueixin aquest tipus de mobilitzacions. Els problemes de convivència s’han de solventar a partir del diàleg des de totes les parts i en igualtat de condicions. Els problemes del comerç tradicional s’han de solventar a partir de polítiques que contrarestin les dificultats que pateix el sector i no amb prohibicions i confrontacions amb altres comerciants amb l’únic tret diferencial del seu origen o nacionalitat.

I anunciem que SOS Racisme:

  • Posem a disposició dels veïns del barri la nostra Oficina d’Informació i Denúncies per qualsevol situació de discriminació de la que siguin víctimes o testimonis.
  • Com a entitat que lluita contra el racisme, estudiarem mesures legals contra la Plataforma per incitar a l’odi i a la violència contra grups per motius racistes i xenòfobs, delicte tipificat al Codi Penal.

SOS Racisme Catalunya
7 de maig de 2007

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias