NO al nazisme al futbol

SOS Racisme denuncia els incidents violents i l’apologia del nazisme exhibida durant el partit de futbol de la lliga de la primera divisió espanyola entre els equips de l’Espanyol i el Barça.
Aquestes manifestacions d’apologia del feixisme als camps de futbol, que van des de les pancartes fins als actes violents, no són un fet aïllat, sinó que parteixen de l’existència, tant en la societat catalana com europea, de moviments d’extrema dreta que s’escolen en les diferents afeccions esportives, sobretot en el món del futbol. La simbologia nazi exhibida al camp, així com les diferents pàgines webs que han creat aquests grups durant els darrers anys, demostren clares connexions entre el moviment d’extrema dreta existent i determinats grups violents dels clubs esportius.
D’uns anys ençà, l’extrema dreta avança perillosament a Europa, en diferents espais. La consolidació de partits polítics d’extrema dreta a diferents països fa que el racisme es manifesti en moltes ocasions amb total llibertat per part dels seus representants. El discurs xenòfob i demagògic centrat en la immigració d’aquestes formacions s’escola en molts sectors de la societat traduint-se en diferents mostres de racisme social fins les mostres més explícites, com són les agressions de caps rapats , que en molts indrets actuen amb total impunitat.
Actuar d’una forma ferma contra aquests fets és protegir i reafirmar l’estat democràtic, preservar la memòria històrica i construir un model de societat basat en el respecte vers els Drets Humans.
És molt important la implicació del món de l’esport en iniciatives que vagin en aquesta direcció, tenint en compte la importància i influència que té per generar opinió. Des de SOS Racisme som conscients de l’esforç que s’està duent a terme en aquesta línia per part de diferents directives i federacions esportives, entre les que es troben la del RCD Espanyol i la del FC Barcelona, però creiem que caldria anar més enllà.
Des de SOS Racisme instem els jugadors, directives, arbitres i afeccions a tenir un compromís més actiu amb els valors democràtics, de respecte i convivència per tal de fer pedagogia social. Així, accions o iniciatives com la que va tenir lloc a Holanda el passat 12 d’octubre, on es va suspendre un partit entre el Den Hagg i el PSV pels insults racistes d’una part del públic, ens haurien de servir d’exemple. En aquest sentit, en situacions com la del partit del passat cap de setmana a Barcelona, una bona iniciativa seria l’aturada dels partits davant la presència de simbologia nazi als camps fins que aquesta fos retirada.
SOS Racisme donarà suport a totes les iniciatives que des de les diferents directives esportives catalanes de futbol es duguin a terme per frenar els grups d’extrema dreta. Treballar per la democràcia és cosa de tots.
SOS Racisme Catalunya
19 febrer 2005

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18