No entras “por las bambas” – 7ª polifacètica antiracista

T’han barrat el pas a la discoteca amb excuses com el calçat o el pentinat? Creus que en el fons et discriminaven pel teu origen nacional o ètnic? I, si no ho has viscut però ho has presenciat, t’has posicionat d’una forma activa?
Un 17% de les denúncies rebudes al Servei d’Atenció i Denúncia de SOS Racisme fan referència a vulneracions del dret d’admissió als locals d’oci nocturn. En els últims anys, les denúncies no han parat de créixer, però la manca de voluntat política i les traves del sistema penal fan que algunes discriminacions restin impunes.
Persones que han viscut aquestes discriminacions en propia pell o que les han presenciat pel fet de treballar en locals d’oci nocturn explicaran quines són les causes i els efectes d’aquesta vulneració de drets i entre totes mirarem la millor manera de posar-hi fi.
Previsió de la trobada:
0. Posada al dia de qüestions relatives als diferents grups de treball de SOS Racisme
1. Test inicial sobre dret d’admissió a través de «Kazoo Quiz»
2. Visualització dels microrelats #elracismesurtdefesta (amb un video NOU en exclusiva)
3. Explicació de les vies d’actuació davant la vulneració del dret d’admissió i de la campanya d’incidència política i sensibilització #elracismesurtdefesta
4. Participació voluntària de persones que han estat discriminades i/o que coneixen el món de la nit.
5. Debat obert centrat en propostes concretes per capgirar la situació.
Difon l’esdeveniment de facebook: https://www.facebook.com/events/201297827029932/
7a polifacètica instagram
*La Polifacètica Antiracista és un espai obert de trobada que té com a objectiu afavorir el coneixement entre les persones activistes, fomentar la participació de persones que vulguin incorporar-se a la lluita, conèixer i unificar el discurs de SOS Racisme. L’organització i dinamització d’aquestes trobades va a càrrec, de manera rotativa, dels diferents grups de treball de SOS. Se celebren cada mes en un indret diferent, sempre vinculat a la vida associativa i als moviments socials. En aquesta ocasió, el grup de treball que organitza és #Aixòésracisme.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18