Nota de premsa. Posicionament SOS Racisme davant la vaga general

Exigim els nostres drets. No a la reforma laboral. Igualtat de drets i oportunitats.

 Des de SOS Racisme Catalunya ens sumem a la vaga general del proper 29 de març com a eina per demostrar el nostre absolut desacord i la nostra repudia pel model de societat als que ens estan abocant els diferents governs.
Avui ens trobem davant una reforma laboral RESTRICTIVA, que retalla drets i que suposa un retrocés escandalós en el avenços aconseguits en matèria laboral en la història de lluita obrera.
Una reforma laboral que va en contra de les persones per respondre a les exigències dels mercats financers, creant més injustícia, desigualtat social i augmentant el risc d’exclusió social.
Perquè aquesta reforma laboral trepitja els drets de treballadors i treballadores, trencant per exemple el dret constitucional a la negociació col·lectiva, empitjorant les condicions laborals, reduint encara més els salaris i consolidant un model productiu basat en els baixos costos, entre d’altres.
Una reforma laboral, en un context ja de retallades i restriccions socials, que suposa un pas més en el desmantellament d’un estat de dret i suposa una regressió democràtica.
Com a entitat de defensa de drets humans que treballa per la igualtat de drets i oportunitats i contra del racisme, no estem disposades a assistir com a espectadores passives a la retallada de valors, de drets socials i laborals, que està dinamitant la cohesió social, la convivència i com a contrapartida agreuja la precarietat, la desigualtat i la fractura entre veïns i veïnes, treballadors i treballadores, provocant, en moltes ocasions, l’enfrontament dins les classes treballadores; tenint conseqüències en l’augment del racisme social.
Per això fem una crida a ciutadans i ciutadanes a recolzar la vaga general, així com a prendre compromís en la defensa d’un model de societat pensat des de i per a les persones. Ara més que mai cal una ciutadania activa i reivindicativa.
És per això que com associació ens sumem a la convocatòria de manifestació del proper dijous 29 de març a les 18h a Pg. de Gràcia amb Diagonal; i animem a la ciutadania a que hi participi.
 
Barcelon, 27 de març de 2012
 SOS Racisme Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18