#NOTÍCIA: Un pas endavant en la lluita contra els CIE

Un moment històric en la lluita contra el racisme. El Parlament de Catalunya esdevé de les primeres institucions europees en posicionar-se (per majoria absoluta) en contra dels Centres d’Internament i a presentar una revisió del model de política migratòria. Tot i que no suposa el tancament efectiu del CIE, simbolitza una batalla ideològica guanyada pel respecte als drets humans.

Seguirem treballant perquè el nou Parlament (a partir 27S) no deixi de banda el compromís que ha agafat avui. Farem el possible perquè aquesta acció es repeteixi a la resta del territori espanyol i europeu. Vigilarem que els drets de les persones es respectin dins els centres mentre estiguin oberts, però no ens aturarem fins aconseguir el tancament definitiu dels centres d’Internament i continuarem reclamant un canvi en la política migratòria que avui significa repressió, vulneració de drets i morts.

Moltes gràcies a les persones, entitats i moviments socials que no han abandonat mai aquesta lluita. I als i les polítiques que han ajudat a posar en agenda la revisió d’aquesta política racista.


DOCUMENT: descarrega les Conclusions Comissió Justícia i Drets Humans (pdf)
NOTICIA: El Parlament de Catalunya vota una resolució històrica pel tancament del CIE
[Font: Joan Mas a La Directa]
El ple del Parlament català ha aprovat, avui, un conjunt de conclusions que marquen un precedent històric en l’àmbit de les polítiques migratòries. La major part de forces polítiques catalanes han votat a favor de la clausura dels centres d’internament d’estrangers (CIE), tret del PP i Ciutadans, que s’han oposat a donar suport a la mesura que reclama al govern espanyol la fi de la privació de llibertat de les persones migrants en situació irregular.
Per la plataforma Tancarem el CIE, que aglutina la Fundació Migra Studium, SOS Racisme i l’associació Tanquem els CIEs, el pronunciament del Parlament és tot un èxit. A través de la seva campanya, la plataforma ha estat al capdavant de moltes de les conclusions elaborades a la Comissió de Drets Humans i de Justícia en matèria migratòria que avui s’han aprovat a l’hemicicle català.
Tanmateix, l’únic CIE que actualment hi ha en funcionament a Catalunya –situat a la Zona Franca de Barcelona– no tancarà les portes immediatament. El control dels centres d’internament és una competència que depèn del Ministeri de l’Interior espanyol i, per ara, la institució que lidera Jorge Fernández Díaz no ha mostrat cap voluntat per eradicar les pràctiques de reclusió i de deportació de persones migrants en situació irregular.
Més enllà de tancar els CIE
Les conclusions que s’han aprovat avui al Parlament, però, van més enllà de la proposta per tancar els CIE, fan una crítica profunda al model de política migratòria estatal i europea i reivindiquen que, sota un paradigma de respecte als drets humans, es garanteixin unes condicions dignes a la gent nouvinguda que viu al país.
[Continua llegint la notícia a La Directa]
COBERTURA DELS MITJANS:

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias