#NOTICIA: #4D Concentració al Parlament

El passat 24 de novembre moviments, entitats, sindicats i ciutadania en general va sortir al carrer per protestar contra uns pressupostos que posen en perill l’estabilitat social i els drets de la ciutadania. Però no n’hi ha prou. El proper dimecres 4 de Desembre es preveu l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, tan marcadament antisocials com els del Govern estatal. I per aquest motiu volem manifestar el nostre rebuig i indignació: 18h davant el Parlament.

[Text recollit de la web de la Favb]
L’ACCIÓ DEL 4-D DAVANT DEL PARLAMENT
La comissió tècnica que es va constituir a la reunió del 26 de novembre de la “Campanya contra els pressupostos antisocials” ha estat treballant per tal de dissenyar el desenvolupament de la concentració davant del Parlament, el proper 4 de desembre. El guió seria el següent:
 18 h. La camioneta descoberta amb la megafonia – la mateixa que es va utilitzar a la manifestació de diumenge i que permet ser utilitzada com a escenari – se situarà a la rotonda de la Ciutadella on està ubicat el monument a Prim, i a la qual s’accedeix des de la porta situada al Passeig de Picasso, la més propera a l’Estació de França. Hi haurà música combativa i intervencions intercalades per tal que la gent que vagi arribant es comenci a aplegar. Es convidarà els assistents a realitzar allí mateix un taller de pancartes denunciant les polítiques d’austeritat, amb la idea de col·locar-les després a les diferents entrades de la Ciutadella i davant del Parlament. La rotonda quedarà rebatejada, mitjançant un cartell penjat al monument, com a “Plaça de les Retallades”.
18. 30 h. Un cop aplegada una primera massa crítica, començarà des de la furgoneta un “speak corner”, seguint el model de l’acció feminista de denúncia de la “llei Gallardón” en què 60 entitats ciutadanes varen intervenir, parlant cadascuna durant 1 minut. Perquè això funcioni, cal que les intervencions estiguin ben preparades per ajustar-se i que cada entitat se centri en una idea o proposta alternativa referida al seu àmbit. Un cop més, es tracta de palesar el ventall de sectors de la societat civil mobilitzats contra aquests pressupostos i totes les mesures regressives que els acompanyen. Per tal d’agilitzar la seqüència dels parlaments i no haver d’improvisar, caldria que totes les entitats que vulguin parlar facin arribar un correu a la mateixa adreça que hem emprat per recollir les adhesions a la campanya: recepcio@favb.cat. Amb les propostes rebudes fins a dia 2, enviarem una relació, seguint l’ordre d’inscripció, al conjunt d’entitats. D’aquesta manera podrem confeccionar una llista, no tancada, per engegar les intervencions amb fluïdesa.
(La idea és que aquest primer escenari faciliti, no només l’arribada d’entitats i ciutadania convocades per la nostra campanya, sinó que pugui esdevenir també un espai de confluència amb altres col·lectius que, des de diferents àmbits i plataformes, estan agitant contra les mateixes polítiques antisocials que venim a denunciar).
19. 30 h. Un cop reunida prou assistència i exposat el discurs de la protesta, iniciarem una desfilada amb torxes i espelmes fins a concentrar-nos davant l’entrada del Parlament. Es tracta d’escenificar l’enterrament dels drets socials i la democràcia que s’hi està perpetrant. La “processó” comptarà amb una animació de percussió per puntuar la marxa. Es recomana que els i les participants manifestin el seu “dol” portant, si més no, una peça de roba negra. El nombre de persones concentrades aleshores ens hauria de permetre de fer visible, de manera natural i pacífica, “l’encerclament” del Parlament. Durant tota l’acció, però molt especialment durant aquesta última fase, mantindrem el contacte amb diputats i diputades afins als motius de la nostra mobilització. De manera simbòlica, durem al Parlament bosses de brossa plenes de paper, representant els “pressupostos escombraria” que ens està cuinant el Govern, i escenificarem el nostre vot a favor d’uns comptes socials alternatius mitjançant una urna i una butlleta gegants.
21 h. Si tot es desenvolupa amb normalitat, la concentració està comunicada – i autoritzada – fins a les 9 del vespre. En aquell moment, es faria un parlament d’agraïment convidant a continuar la lluita, i la Campanya donaria per acabada la seva convocatòria.
(En cas que, per una raó o una altra, ens trobéssim la Ciutadella tancada, ens aplegaríem davant l’entrada del Passeig de Picasso, a proximitat de l’Estació de França).
MANIFEST I ADHESIONS ATUREM EL PRESSUPOSTOS ANTISOCIALS:
http://www.favb.cat/node/786

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18